אוסטאופורוזיס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורוזיס
    איילת
    05/10/2023

שלום
    אני בת 60 מאוד רזה
    משקל 38 קג גובה 1.62
    בעבר שקלתי 48 רוב השנים אבל ירדתי בשנים האחרונות בגלל ניתוח שהסתבך בבטן, בעקבות מחלת מעי וכבר כמה שנים על 40 קג ומנסה לעלות

לפני חודש גיליתי שיש לי אוסטאופרוזיס מינוס 3.5 סטיות תקן.
    התחלתי ויטמין D וקלציום.
    עד כה לא ידוע על שברים.
    בהמשך יתנו לי גם תרופות.

בחיי היום יום אני כבר כמה שנים לא מרימה יותר מבערך 1-1.5 קילו לגג חצי דקה. אפילו נכד של 3-4 קג לא מרימה בגלל שמאסת השריר שלי ירודה מאוד וזה מאמץ עבורי. בעלי מרים את כל מה שכבד. גם מעט מאוד מתכופפת.

הייתי היום בצילום פנורמי. הצילום בעמידה. שמו עליי סינור נגד קרינה ששוקל בטח כ 6-7 קג. משקל הכי כבד שחוויתי מזה שנים. עמדתי ככה כ 2-3 דקות במאמץ .
    מאז יש לי כאבים באיזור בגב האמצעי
    ויש איזה חוליה שם קצת כואבת, לא כאבים עזים.
    אשמח לעזרתך
    1. האם משהו כזה של משקל על הגב אבל בלי להתכופף יכול לגרום לשבר אוסטאופורטי?
    2. אם כן איך אפשר לדעת אם כן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופורוזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאיילת

ד``ר מאיה איש שלום
    13/10/2023

מקוה שאת מרגישה יותר טוב. אם הכאב נמשך כדאי לשקול צלום עמוד שדרה לאזור הכואב (מתני? גבי?).
    מקוה שיש שיפור בכאבים. האם ניסית גם פורמולות העשרה תזונתית כמו אנשור אדבנס? או העשרות תזונתיות אחרות?
    מאוד חשובה עליה במשקל לשקום מצב העצם. אפשר גם לשקול טיפול תרופתי בונה עצם, אך אני חוששת שבתת משקל היעד הכי חשוב הוא עליה במשקל, כי הטיפולים התרופתים פחות יעילים במצב הזה למניעת שברים
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס

איילת
    14/10/2023

תודה רבה על התשובה המפורטת.
    לגבי אנשור. ניסיתי עשה לי כאבי בטן אבל עכשיו התחלתי פורמולה אחרת וכנראה מסתדרת איתה ואולי אוכל לאט לאט לעלות במשקל סוף סוף.
    שאלה. כאמור יש לי אוסטאופורוזיס מינוס 3.5 סטיות תקן וסיכון מוגבר לשברים גם בגלל שאני במשקל כל כך נמוך 38 קג וגם כי כמה שנים לא מרימה משקל מעל 1-2 קילו.
    החלתי לפני חודש וחצי ויטמין D וסידן. עם הויטמין D מסתדרת
    אבל סידן מכמה סוגים גרם לכאבי בטן.
    אני צורכת במזון שתיה ופורמולה כ 300 מג סידן ביום. יהיה ליקשה להגיע ליותר ממזון. האם אפשר לוותר על הכדורי סידן ולהסתפק רק בויטמין D?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

ד''ר מאיה איש שלום
    18/10/2023

כדאי לחשב את צריכת הסידן (אפשר בעזרת דיאטנית/רופאה/ה) אם הצריכה מגיעה ל800 מג' אפשר לותר על תוספי סידן
    ואם לא מגיעה לכך אפשר לנסות תוספי סידן שונים (קרבונט/צטרט/אם הללו לא נסבלים אף סידן אמורפי למרות שהוא במנון נמוך כל כדור רק 200 מג' של סידן)?
    במידה והיו אבני קלציום אוקסלט בדרכי השתן, עדיף להמנע מתוספי סידן ולנסות להעשיר סידן בתזונה
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו