מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי המשך בירורשיר10/10/2023
שלום רב
אני בת 34 בהריון מאובחנת עם סכרת הריון. היסטוריה משפחתית חזקה של סכרת טייפ 2 אמא ושני אחים ועוד אח בטרום. בעברי עשיתי בדיקות גלוקוז בצום וראיתי שיצא פעמיים באזור 96. לאחר מכן סוכרים בצום סביב 80. עשיתי פעמיים a1c בהפרש של שנה יצא5.5 אף אחד מהרופאים לא אמר לי כלום אמרו הכל תקין וזהו. יש לציין שאני רזה מאוד ללא עודף משקל.
בעברי היה קצת כולסטרול גבוה וטרגיליזצרידים אמרו לי שיכול להיות מהגלולות. בבדיקות אחרונות יש לי טריגליצרידים 48 כולסטרול 201 ,hdl 60 ,non hdl 141, ldl 131
לאחר ההריון אמרו לי לעשות העמסת סוכר 75. רציתי לדעת אילו בדיקות נוספות אפשר לבקש מהרופא משפחה על מנת לאבחן את מצבי? מרגישה שקצת לא מתייחסים להיסטוריה המשפחתית
אני עושה גם ספורו וכרגע בהריון מאוזנת ללא תרופות. אבל התחלתי יוטירקס בגלל ההריון.
האם רופא משפחה יכול להפנות אותי לבדיקות סכרת מעמיקות יותר? אני מאוד מאוד חוששת לפתח סכרת והייתי שמחה לדעת אם במצבי ייתנו לי הפניה גם לאנדוקרינולוג
אולי כבר יש לי תנגודת לאינסולין בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
ד``ר מאיה איש שלום14/10/2023לאור העובדה שאת רזה וגם יש פעילות גבולית של בלוטת התריס מציעה לאחר ההריון לבדוק נוגדנים לסוכרת אוטואמונית (ANTI GAD ANTI ISLET וכן ANTI INSULIN במידה ולא קבלת אינסולין בהריון). אם בני המשפחה האחרים אינם סובלים מעודף משקל אז עולה גם אבחנה מבדלת של MODY, סוכרת מונוגנטית. אם יש לך שחלות פולצסטיות ברקע אז יתכן ומדובר בסוכרת מסוג 2. בכל מקרה הקפדה על תזונה שאינה עתירה בפחמימות בפרט פשוטות, וכן פעילות גופנית סדירה יכולות למנוע הארעות סוכרת מסוג 2 במעל 50% מהמקרים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה המשך שאלה קטנה
שיר16/10/2023האם אלו בדיקות שרופא משפחה יכול להפנות אליהם טרם פגישה עם אנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשיר
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2023בהחלט
לילה שקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)