שאלות לגבי המשך בירור

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי המשך בירור
    שיר
    10/10/2023

שלום רב
    אני בת 34 בהריון מאובחנת עם סכרת הריון. היסטוריה משפחתית חזקה של סכרת טייפ 2 אמא ושני אחים ועוד אח בטרום. בעברי עשיתי בדיקות גלוקוז בצום וראיתי שיצא פעמיים באזור 96. לאחר מכן סוכרים בצום סביב 80. עשיתי פעמיים a1c בהפרש של שנה יצא5.5 אף אחד מהרופאים לא אמר לי כלום אמרו הכל תקין וזהו. יש לציין שאני רזה מאוד ללא עודף משקל.
    בעברי היה קצת כולסטרול גבוה וטרגיליזצרידים אמרו לי שיכול להיות מהגלולות. בבדיקות אחרונות יש לי טריגליצרידים 48 כולסטרול 201 ,hdl 60 ,non hdl 141, ldl 131
    לאחר ההריון אמרו לי לעשות העמסת סוכר 75. רציתי לדעת אילו בדיקות נוספות אפשר לבקש מהרופא משפחה על מנת לאבחן את מצבי? מרגישה שקצת לא מתייחסים להיסטוריה המשפחתית
    אני עושה גם ספורו וכרגע בהריון מאוזנת ללא תרופות. אבל התחלתי יוטירקס בגלל ההריון.
    האם רופא משפחה יכול להפנות אותי לבדיקות סכרת מעמיקות יותר? אני מאוד מאוד חוששת לפתח סכרת והייתי שמחה לדעת אם במצבי ייתנו לי הפניה גם לאנדוקרינולוג
    אולי כבר יש לי תנגודת לאינסולין בגילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי המשך בירור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשיר

ד``ר מאיה איש שלום
    14/10/2023

לאור העובדה שאת רזה וגם יש פעילות גבולית של בלוטת התריס מציעה לאחר ההריון לבדוק נוגדנים לסוכרת אוטואמונית (ANTI GAD ANTI ISLET וכן ANTI INSULIN במידה ולא קבלת אינסולין בהריון). אם בני המשפחה האחרים אינם סובלים מעודף משקל אז עולה גם אבחנה מבדלת של MODY, סוכרת מונוגנטית. אם יש לך שחלות פולצסטיות ברקע אז יתכן ומדובר בסוכרת מסוג 2. בכל מקרה הקפדה על תזונה שאינה עתירה בפחמימות בפרט פשוטות, וכן פעילות גופנית סדירה יכולות למנוע הארעות סוכרת מסוג 2 במעל 50% מהמקרים
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה המשך שאלה קטנה

שיר
    16/10/2023

האם אלו בדיקות שרופא משפחה יכול להפנות אליהם טרם פגישה עם אנדוקרינולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

ד''ר מאיה איש שלום
    16/10/2023

בהחלט
    לילה שקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו