rate of dropping/climbing

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• rate of dropping/climbing
    אבי
    22/10/2023

שלום,
    בעדכון התוכנה האחרון של הליברה כעת ניתן לראות באופן אוטומטי כל דקה את רמת הסוכר.
    העניין הזה קצת מפחיד אותי, אולי זאת בעיה פסיכולוגית אבל אנסה למקד אותה לתחום הסוכרת.
    מהו קצב *נורמלי* של ירידת סוכר או עליית סוכר במשך דקה ?
    אם אני למשל רואה שכל דקה הערך יורד ביחידה אחת או 2 ואני מתחיל ב 130 אז תוך 15-25 דקות בקצב הזה הסוכר יהיה כבר 100 ואם נניח שאני הולך לישון האם אני אכנס להיפו ? הערב אני אמור לקחת את המינן הקבוע של הטרגלודג ונכון לעכשיו לא לקחתי כי אני חושש.
    איך מתמודדים עם זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    rate of dropping/climbing

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאבי

ד''ר מאיה איש שלום
    25/10/2023

אם עד כה לא היו נפילות סוכר תחת המנון הנוכחי של הטרגלודק ולא שינית משהו משמעותי בתזונה או בספורט או במשקל אז אין סיבה שהמנון הנוכחי יביא להפואיים
    אם אתה מקבל רק טרגלודק ולא מקבל אנסולין קצר הסכוי להיפו נמוך יותר.
    יש גם התראות בלברה ואם אתה חושש אתה יכול לקבוע את ההתראה על היפו למשל על 80.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב ירידת או עליית סוכר

אבי
    25/10/2023

תודה עבור תשובתך.
    אשמח אם תתייחסי לקצב עליית/ירידת סוכר במשך *דקה* אחת במצב נורמלי ? אם בכלל יש כזה דבר "מצב נורמלי".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאבי

ד''ר מאיה איש שלום
    27/10/2023

בעקרון קצב העליה תלוי בצריכת פחמימות ואופין (פחמימות פשוטות כגון פיתה לבנה תעלנה את הסוכר מהר יותר מאשר למשל אוכמניות שהן בעלות תגובה גלקמית נמוכה יותר לרב). הירידה לרב קשורה להזרקת אינסולין/טיפול תרופתי לסוכרת/פעילות גופנית אצל סוכרתיים.
    בקרב אנשים בריאים גם יש תנודות אך הטווח שלהן צר יותר, הן גם יכולות להיות חדות, אך הסוכר לרב לא עולה מעבר ל155 ולרב לא יורד לפחות מ70 מג/דל.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו