ניתוח - כריתה של האדנומה השפירה פאראתיירואיד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ניתוח - כריתה של האדנומה השפירה פאראתיירואיד
    רחלי
    31/10/2023

שלום
    אני אמורה לעבור ניתוח עוד שבועיים פאראתיירואיד כריתה של אדנומה שפירה.
    אני מחלימה מסרטן השד,נשאר לי לקבל רק הרצפטין כטיפול משלים.
    עקב הטיפולים שעברתי "קיבלתי במתנה" אוסטופורוזיס.
    אני עם סיכון מוגבר לשברים ומאוד חרדה ובדיכאון.
    רציתי לשאול אם הניתוח יישפר את מצב העצמות בגוף שלי? אם כן, עד כמה? האם הסיכון לשברים יירד?אילו השלכות יהיו לסרטן שהיה לי על העצמות?
    האוסטופורוזיס הוא בגב -2.6 האם זה במצב נמוך מאוד
    אשמח לתשובה על השאלות שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרחלי

ד''ר מאיה איש שלום
    03/11/2023

כריתת האדנומה בפרתירואיד אמורה להפחית את קצב הירידה של צפיפות העצם, ובכך להפחית את הסיכון לשברים. צפיפות עצם של 2.6- מתאימה לאוסטאופורוזיס אבל היא לא נמוכה במיוחד בתוך תחום האוסטאופורוזיס. אם רמות הסידן בדם מוגברות הן אמורות להתנרמל אחרי נתוח מוצלח, וכך גם הפרשת הסידן בשתן במקרה והיא מוגברת.
    בברכת בריאות והתאוששות מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך

רחלי
    05/11/2023

מבקשת לדעת הם -1.2 הוא גם ערך נמוך? אני עוד שבוע עושה את הניתוח בתקווה שהוא יהיה יעיל לאוסטופורוזיס.
    האם יש מצב שזה ישתפר ויכול להיות אוסטופניה?
    אני מאוד חרדה מהסיכון לשברים, כי קיבלתי הכל ביחד
    גם את גיל המעבר (סובלת מהזעות מטורפות)
    גם את סרטן השד (אני כרגע מקבלת את הטיפול הביולוגי עד ינואר)
    וגם את האדנומה השפירה שצריך לכרות שעושה לי דפיקות לב מואצות וגם את האבחנה של האוסטופורוזיס
    אז עד כמה הניתוח יועיל לכל אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

ד''ר מאיה איש שלום
    09/11/2023

קשה לי לומר עד כמה הנתוח יועיל מבלי לדעת את הפרטים המלאים (רמות סידן בדם, בשתן , הדמיות ללוקלזציה של האדנומה) אך לרב היתוח מונע המשך הדרדרות של צפיפות העצם שקשורה להיפרפרתירואדזים ובכך הסיכון לשברים קטן. כשיש סיבות משולבות לאוסטאופורוזיס כגון טיפול מעכב אסטרוגן לסרטן השד והיפרפרתירואידזם אז אם מטפלים באחת הסיבות זה יכול להטיב עם מצב העצם כמובן אך יתכן שעדין יהיה כדאי בהמשך לשקול גם טיפול תרופתי למניעת המשך אובדן מסת עצם
    בברכת נתוח מוצלח ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחרי ניתוח להסרת האדנומה השפירה בפראתירואיד

רחלי
    16/11/2023

תוצאות הניתוח היו טובות ורמת ה- pth ירדו בדם ובשתן
    לאחר הניתוח בדקו לי את רמת הסידן והיא יצאה תקינה, עדין אמרו לי לא לשתות סידן אלא רק ויטמין d.
    השאלה שלי היא איך זה משפיע על הצפיפות עצם שיש לי בגב?
    הפסקתי את הפוסלאן ואני חרדה משברים. איך בעצם הניתוח משפיע לי על העצם? והאם אוכל להיות רק עם סידן וויטמין d ללא פוסלן? הסיכון לשברים הם מיידים? אני מאוד חוששת
    האם אפשר לשפר את העצם למצב של אוסטופניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאראתירואיד-ניתוח

ענבל
    18/11/2023

היי,

גם אני (בת 49) צריכה לעבור ניתוח להסרת אדנומה של הפראתירואיד,התגלה עקב סידן ו PTH גבוה בבדיקות דם , האם זה ניתוח קשה בהרדמה מלאה ? איך השיקום ממנו ? ממש חוששת לעשות אותו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

ד''ר מאיה איש שלום
    18/11/2023

הנתוח הוא בהרדמה מלאה, יש מנתחים שמבצעים בהרדמה מקומית אם יש מניעה מהרדמה מלאה. השיקום ממנו לרב אינו ארוך ולרב משתחררים למחרת. בכשליש מהמנותחים יכולה להיות ירידה זמנית ברמות הסידן שהיא לרב הפיכה ומטופלת בעזרת תוספי סידן ונגזרת פעילה של וטמין D (אלפא D3).
    מדובר בנתוח לא גדול וההתאוששות לא אמורה להיות ארוכה
    הסיכון העקרי זו פגיעה במשק הסידן, וחלילה פגיעה במיתר קול, דמום או זהום מקומי. אך הסיכון לסבוכים אצל מנתח מיומן הוא נמוך
    חשוב לבצע את הנתוח במקום שבו בודקים PTH תוך כדי נתוח זה מגדיל את הסכוי להצלחת הנתוח
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

ד``ר מאיה איש שלום
    18/11/2023

אפשר להחליט על הצורך בתוסף סידן לפי רמות הסידן, PTH בדם ורמת הסידן בשתן וכמובן בהתאם לצריכת הסידן שלך. בשלב שלאחר הנתוח יכולה להיות בנית עצם ולכן מעדיפים להמנע מתרופות שמעכבות פרוק עצם וגם בנית עצם כגון הפוסלן. בהמשך שוקלים מתן תרופות שמעכבות פירוק עצם בהתאם לסיכון לשברים וצפיפות העצם.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על תשובתך

רחלי
    19/11/2023

ב"ה עברתי את הניתוח בשלום, ומצב הסידן התאזן.
    לשאלתי האם אם אקפיד על סידן וויטמין D ותזונה וספורט ...
    יש מצב לשיפור במצב העצם עד כדי חיזוק העצם למצב של אסטופניה? מה דעתך על הסידן האמורפי? הוא יכול לסייע במניעת שברים? אני במצב מאוד רגיש בקשר לכל זה.
    מזכירה שאני מחלימה מסרטן שד, עברתי טיפוליי כימו וניתוח
    ואני לקראת גיל הבלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

ד``ר מאיה איש שלום
    22/11/2023

בהחלט יכול להיות שיפור בצפיפות העצם, אני לא רואה יתרון לסידן אמורפי על פני סידן אחר אלא אם אף תוסף סידן אחר לא נסבל. אך לפני נטילת תוסף סידן כדאי לודאי שהפרשת הסידן בשתן תקינה ולא מוגברת
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו