פרולקטין גבוה והפסקת טיפול

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין גבוה והפסקת טיפול
    יעל
    02/11/2023

היי התיעצתי איתך בעבר, עזרת לי מאוד.
    בת 35 עשיתי בדיקות הורמונליות לתחילת טיפולי פוריות. בשלושה בדיקות חוזרות הפרולקטין יצא בין 1000-1500, לאחר 3 שעות עירות. הlh והfsh היו נמוכים מהנורמה סביב 1-1.5.
    בבדיקה למאקרופרולקטין יצא שהוא לא מעבדתי. מחזור קבלתי סדיר לרוב כל 29-35 יום. אך לא היו ביוצים בבדיקות הביתיות.
    mri - לא נצפתה אדנומה, לא לוקחת שום כדור.

הטיפול שהתחלתי ביולי, לפני 3 וחצי חודשים - דוסטינקס כדור בשבוע, לאחר כמעט חודשיים של טיפול הפרולקטין צנח ל76, וההורמונים האחרים גם הסתדרו והיה ביוץ.

באוקטובר דברתי עם הרופאה שלי שהמליצה על הפסקת הטיפול לגמרי. הפסקתי וכבר שבועיים אני ללא טיפול, אני מתכוונת להתחיל כשהמחזור הבא יגיע טיפולי פוריות. אני ממש חוששת שהפרולקטין שלי יעלה עוד חודש ושוב לא יהיה לי ביוץ כלל, וההורמונים ישתבשו.

השאלה מה הסיכוי שהפרולקטין יעלה ככה תוך חודש וחצי ללא טיפול, עד שאתחיל את הטיפולי פוריות?
    הייתי מאוד רוצה להמשיך את הטיפול אך הרופאה לא הסכימה ואני עושה מה שהיא אומרת, השאלה אם יכול להיות שעוד חודש ההורמונים ישתבשו, טופלתי רק 3 חודשים בדוסטינקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    03/11/2023

את בהחלט צודקת שיש סכוי שהפרולקטין יעלה. יתכן שמנון של חצי כדור בשבוע יספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו