מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש בהרבה סוכר בתזונהנעמה20/11/2023
שלום
אני בת 57. אחרי ניתוח במעי לפני חצי שנה
בגלל סיבוכים ממחלת מעי דלקתית.
אני אחרי כמה שנים של ירידת משקל מזמן הייתי אמורה לעשות את הניתוח אבל דחיתי ודחיתי ורק כשהגעתי למשקל 37 קג
אז הסכמתי לעשות.
בשנים האחרונות אכלתי גרוע מאוד בעיקר אורז קצת לחם
והרבה סוכר. חצי מהקלוריות שלי ביום הן מסוכר ומוסיפה אותו כדי שיהיו עוד קלוריות.
אני כעת בתהליך שיפור איטי במשקל זה ייקח זמן כי מעררכת העיכול שלי לא מסתדרת בקלות. לכן ממשיכה להוסיף גם סוכר למשל שותה כוס תה עם 5 כפיות סוכר.
במקביל השיניים שלי מאוד ניזוקו ותוך כמה שנים נהיו כ 10 חורים וכמה טיפולי שורש. חייבת לעצרו את זה.
הרופא שיניים אמר שלא משנה כמה סוכר אני שותה או אוכלת בארוחה אחת אלא התדירות.
לכן מבחינת השיניים עדיף שאני אשתה 3 פעמים ביום 8 כפיות סוכר מאשר 5 פעמים ביום 5 כפיות סוכר.
בדיקות הדם הסוכר שלי תקין 80-85 ו HBA1C תקין די באמצע הנורמה.
האם מבחינה אנדודקרינית לשתות 3 פעמיום ביום 8 כפיות =
כ 45 גרם כל פעם זה אותו דבר כמו לשתות 5 פעמיום ביום 5 כפיות סוכר?
אם כן אז אשנה אבל אני חוששת שאולי פיקים של 8 כפיות סוכר יותר מסוכנים מאשר פיקים של 5 כפיות וגם אם הכמות הכוללת דומה אז הפיקים האלה יכולים תוך שנה לגרום לי לסוכרת או כבד שומני וכו'
מקווה שבעוד שנה אוכל להפסיק עם הסוכר בגלל שאעלה עם כל הפתרונות שהוצעו לי
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום22/11/2023מציעה בכל זאת לפנות לדיאטנית שעוסקת בתחום מחלות מעי דלקתיות. עדיף להמנע מסוכר לבן שמעלה גם את הסכון לכבד שומני (גם בתת משקל) . רמות הסוכר שציינת תקינות. האם אין מזון שהוא בעל קלוריות שאינו סוכר שתוכלי לצרוך? מה לגבי מודולן? או אנשור אדבנס וכו? אם אין מגבלה מבחינת שומן יש ממרחים שהם עתירי קלוריות אך על הבסיס שומן למשל חמאת שקדים, חמאת בוטנים, ממרחי SHELLYS ועוד.
מבחינת הלבלב עדיף כל פעם פחות כפיות סוכר.
מקה שתמצאי תחליף אחר לעליה במשקל
מה לגבי אבוקדו? אגוזים טבעיים? כל אלו עתירי קלורית אך גם בעלי ערך תזונתי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה עתירת סוכר
נעמה23/11/2023תודה רבה
אני ממש מעריכה את התשובה המפורטת.
לצערי מזונות עתירי שומן כמו טחינה, חמאת בוטנים וכו' הם יותר בעייתים מבחינת התרוקנות הקיבה ולא קל לי איתם.
יש תופעות שהן משניות למשקל הנמוך ורק כשאעלה ואתחזק אז אולי חלק מהן תשתפרנה.
אתייעץ עם דיאטנית לגבי ההצעות שכתבת לי.
לגבי הסוכר. אם אני שותה 4 תה ביום עם 30 גרם סוכר
ואשנה את זה ל 5 עם נניח 24 גרם האם זה עדיף מבחינת הלבלב וכבד שומני וסוכרת? יש כמות גרם במנה שרצוי לא לעבור אותה מבחינת סיכון? נניח גג 20 גרם בכוס אחת ובכמה דקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום27/11/2023אין כמות מקסמלית מומלצת. אבל בעקרון עדיף להפחית עד כמה שניתן צריכה של סוכרים פשוטים
אני מניחה שהדיאטנית תמצא מזונות בריאים יותר שגם ייסיעו בעליה במשקל
מה לגבי אנשור? מודולן?
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה עתירת סוכר בתת משקל
נעמה29/11/2023תודה רבה.
בדיוק התחלתי פורמולת מזון. כרגע ממש מעט ומנסה לעלות בהדרגה ובזהירות. מערכת העיכול שלי צריכה המון עדינות בשל המצב.
אם אני יכולה לשאול לסיום בקצרה
1. האם כן נכון שעדיף נניח 5 פעמים ביום 20 גרם סוכר
על 3 פעמים ביום 33.3 גרם? שניהם 100 אבל האם זה נכון כשזה מפוזר במנות קטנות יותר אז זה פחות מזיק ללבלב?
2. האם כל עוד ה HBA1C והסוכר תקינים אז יכולה להיות שקטה שעדיין לא התפתחה סוכרת ואז כשאחזור לתזונה נורמלית אז הלבלב ואולי אם התפתח כבד שומני אז הכל יתאושש?
מקווה שתוך חצי שנה אוכל להפסיק את כל התה עם סוכר ומשקאות ממותקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום02/12/2023כן עדיף פחות פחמימות כל פעם. הבעיה שאלו נזקים שמצטברים עדיף לעשות את השנוי לפני חצי שנה
הם אמנם הפיכים אבל יש פתרון אחר הוא עדיף
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)