אדרנל תפוח הודגם לאימי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • אדרנל תפוח הודגם לאימי
    שני
    26/11/2023

    היי, אני פונה בקשר לאימי. אימי בת 68 במסגרת סיטי ריאות שעשתה לפני כחודש התקבל ממצא: ״אדרנל שמאל הודגם תפוח״. יש לציין שבשנת 2020 עברה גם סיטי ריאות ובו היה הממצא הבא באדרנל: ״גוש היפודנסי באדרנל שמאל בקוטר 1.7 ס״מ ובצפיפות מינוס 4hu: מתאים לאדנומה״. בעקבות העובדה שלאחרונה לחץ הדם שלה התחיל לעלות ולרדת לסירוגין ובשילוב עם הממצא שהתגלה באדרנל בסיטי רופא המשפחה חשד שמא זה קשור לאדרנל ולכן שלח אותה למבחן דיכוי קורטיזול עם 2 כדורים ובדיקת דם קורטיזול יום אחרי. תוצאת הקורטיזול יצאה 87 nmol/L. וממה שהבנתי היא גבוהה מהנורמה. האם זה מעיד על כך שהגידול באדרנל מפריש קורטיזול? מה המשמעות של זה והאם תצטרך ניתוח באדרנל? (יש לציין שהיא משתמשת כל יום במשאף רלבר שכנראה מכיל סטרואידים). בנוסף חשוב לי להבין האם יש הבדל בין המינוח של הסיטי מלפני 3 וחצי שנים להיום? שכן אז היה רשום אדנומה והפעם היה רשום אדרנל שמאל מוגדל… זה קצת הלחיץ אותי המינוח הזה. האם זה מעיד חלילה על משהו סרטני ? אני פשוט מאוד דואגת לה. תודה מראש,

    לקביעת תור
    סגירה
    אדרנל תפוח הודגם לאימי

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשני

    ד``ר מאיה איש שלום
    27/11/2023

    אדנומה באדרנל היא ממצא שפיר ושכיח גם עבוי אדרנל לא נשמע מדאיג. אפשר לקחת את הדיסקים של 2 הסיטי לרדיולוג לחוות דעת שניה לוודא. בכל מקרה 2 האופציות נשמעות שפירות.
    לגבי דכוי דקסמטזון בהחלט המשאף עשוי להשפיע. אם ניתן להפסיקו לכמה ימים מבחינת הריאות זה עדיף
    האם מבחן הדקסמטזון בוצע נכון האם נטלה 2 כדורים בשעה 2300 של דקסמטזון 0.5 מג' ובדיקת דם בשמונה בבוקר למחרת?
    אפשר לחזור על הטסט. בנפרד לבדוק גם רמות ACTH וDHEAS שגם נותנות מידע נוסף
    אם יש לחץ הדם לא מאוזן לשקול גם בדיקת רנין אלדוסטרון בדם שעתיים אחרי יקיצה בישיבה.
    בברכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


