מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר בצום בזמן נטילת סקסנדהיסכה30/11/2023
שלום רב,
בת 31, לא סוכרתית, ברקע שחלות פוליציסטיות ותת פעילות של בלוטת התריס (מאוזנת עם אלטרוקסין).
לוקחת זריקות סקסנדה עבור הרזיה, התחלתי לפני שנה. ירדתי 15 קילו.
יש משהו מוזר, שהסוכר בצום רק הולך ועולה מאז שהתחלתי ליטול את הסקסנדה.
בבדיקות דם לסוכר בצום, לפני שהתחלתי את הזריקות היה תוצאה של 77.
כשלושה חודשים לאחר התחלת הזריקות עלה ל 85.
כשלושה חודשים נוספים אח"כ עלה ל 91.
וחמישה חודשים נוספים אח"כ, כלומר זה יצא לפני מספר ימים, עלה ל 92.
אני יודעת שזה עדיין בטווח התקין, אך זה מדאיג אותי שהסוכר הולך ועולה בעקביות מבדיקה לבדיקה.
זאת למרות שאני מקפידה על תזונה בריאה.
שאלותי:
1) איך זה ייתכן שדווקא עם נטילת הזריקות, שאמורות לגרום לוויסות רמות הסוכר בדם, הסוכר בצום גבוה עוד יותר מלפני שנטלתי את הזריקות?
2) האם העובדה שהסוכר עולה מבדיקה לבדיקה אומרת שעלולה להתפתח סכרת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליסכה
ד''ר מאיה איש שלום02/12/2023זה בהחלט מפתיע.אם בצעת צום ארוך יותר לפני בדיקות הדם האחרונות זה יכול להסביר את העליה. כי ככל שהצום ממושך יותר רמות הסוכר עלולות לעלות.
בנוסף יש אנשים שאוכלים פחות עם סקסנדה ולכן יורדים במשקל אך עולה הכמיהה לפחמימות וצריכתן וזו יכולה להביא לעליה ברמות הסוכר
האם השתנתה כמות הפעילות הגופנית?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר וסקסנדה - המשך
יסכה02/12/2023תודה על התשובה.
לגבי שעות הצום - אותו דבר גם בבדיקות קודמות ( 12 שעות).
לגבי פעילות גופנית - היא השתנתה לטובה דווקא בשנה האחרונה, מאז שהתחלתי לקחת סקסנדה אני הולכת לחדר כושר ומתמידה בזה מאד.
שכחתי לציין שבצעתי גם בדיקת המוגלובין מסוכרר ויצא תקין (5.1) כך שאני יודעת שכרגע אין סכרת.
אבל מאד מטרידה אותי העובדה שבכל בדיקה- הסוכר עולה עוד ועוד בעקביות, במיוחד לאור העובדה שאני נוטלת סקסנדה שאמורה לעשות פעולה הפוכה.
אם התוצאות הן כך עם הסקסנדה, זה אומר שאם אפסיק לקחת את הזריקות- הסוכר ה"אמיתי" - יהיה הרבה יותר גבוה מעכשיו?
או האם ייתכן שהסקסנדה אצלי "עובדת הפוך" ומזיקה לרמות הסוכר שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליסכה
ד''ר מאיה איש שלום04/12/2023לא סביר שהסקסנדה עובדת הפוך מבחינת הסוכר. מבינה שאת לא צורכת יותר פחמימות כי זה חשוב?
מציעה בפעם הבאה לבדוק אחרי 8-10 שעות בצום ולא 12. כי צום ממושך מעלה את רמות הסוכר
האם ההמוגלובין A1C ירד לעומת לפני התחלת הטיפול בסקסנדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)