מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת ויטמין D נמוכהגלעד03/12/2023
שלום
גבר בן 60
רזה מאוד. תמיד הייתי רזה.
ביצעתי לפני חודש בדיקות סקר ועשיתי גם צפיפות עצם.
הסתבר שיש לי אוסטאופרווזיס משמעותי בערך מינוס 3.5 סטיות תקן.
בבדיקות דם הכל תקין כולל אנדוקריני
אבל ויטמין D נמוך 17.6 NG/ML זה מתחת לנורמה.
לגבי קלציום 10.0
אלבומין 4.7
בבדיקות לפני חצי שנה אלבומין 4.3 קלציום 9.2
אני לא לוקח שום ויטמינים או מינרלים.
לא אוכל או שותה מוצרי חלב בגלל רגישות.
אני רוצה להתחיל לקחת ויטמין D. כמה ויטמין D רצוי לקחת ביום? קראתי פה באחת התשובות שאם הקלציום בקצה העליון אז צריך להזהר עם לקיחת D.
האם צריך להזהר או לבדוק קלציום שוב אחרי שמתחיל לקחת? אחרי כמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום04/12/2023הסידן מתוקן לאלבומין תקין. לא ציינת רמת פוספור. אפשר לקחת 2000 יחידות ליום. כדאי להעשיר את התזונה בסידן. מציעה לבצע ברור משני לאוסטאופורוזיס למשל לבדוק רמות טסטוסטרון PTH אמונואלקטרופורזה של חלבוני הדם, סרולוגיה צליאק IGA. אסוף שתן לסידן קריאטנין פוספור סודיום. לשקול ברור נוסף. וכמובן שאחרי תקון רמת ויטמין D כדאי לתת טיפול תרופתי לאוסטאופורוזיס בכדי להפחית את הסכון לשברים
חשובה גם פעילות גופנית סדירה לחזוק שרירים ומניעת נפילות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות ויטמין D נמוכות
גלעד04/12/2023תודה רבה על התשובה המפורטת.
אבקש שיעשו לי את הבירור המשני שהמלצת.
לגבי רמות הפוספור הן 3.6 MG/DL שזה באמצע הנורמה.
האם אפשר לקחת 2,000 יחידות למרות קלציום 10.0 שעלה באחרונה והיה בעבר רוב הזמן 9.2-9.4 ?
אצייין שיש לי ממש מעט קלציום בתזונה כ 300 מג ביום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגלעד
ד``ר מאיה איש שלום08/12/2023כאמור הסידן המתוקן לאלבומין הוא סביב 9.4 כך שבהחלט אפשר לקחת 2000 יחידות ויטמין D ליום ואם אין הפרשת סידן מוגברת בשתן גם לשקול תוסף סידן 500-600 מג' סידן ליום
חשובה כמובן פעילות גופנית לחזוק שרירים ומניעת נפילות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)