אשמח לעזרה….תודה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרה….תודה
    ירדן
    16/12/2023

היי כמה שנים סובלת מתת בלוטת התריס נכנסתי להריון כתוצאה מivf שהייתי מאוזנת עם כדור של 100 כל יום, סהכ 700 בשבוע וככל שהתקדם ההריון הtsh ירד, בסופו של דבר לפני כ4 חודשים עברתי לידה שקטה בשבוע 28 בגלל הפסקת דופק לאחר הלידה הtsh המשיך לרדת ואיתו הורדתי מינון עד היום כאשר לוקחת מינון של 450 בשבוע של אלקטורסין. כרגע אני עומדת כמה ימים לפני החזרת עובר ועשיתי היום בדיקות ואלה התוצאות: Tsh קטן מ0.03 Ft4 29.6 Ft3 10.2 האם זה מינון יתר? האם זה פוגע בכניסה להריון ? אני לא יודעת מה לעשות….אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה….תודה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לירדן

ד''ר מאיה איש שלום
    16/12/2023

מצטערת לשמוע על מה שעברת.
    מציעה לחכות עם ההחזרה, נשמע שיש סיכוי סביר שיש לך דלקת בבלוטת התריס שיכולה לקרות אחרי לידה. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית אך ככל הנראה כדאי לשקול הפסקת טיפול באלטרוקסין בשלב וזה ולחדשו כשתשוב פאזת התת פעילות (אם אכן מדובר בדלקת ולא בפעילות יתר על רקע אחר). פעילות היתר היא לרב בין חודש לחודשיים ואז מתפתחת תת פעילות
    מציעה לבצע הערכה אצל אנדוקרינולוג/ית ולהשהות את ההחזרה עד לאזון בלוטת התריס
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

ירדן
    16/12/2023

קשה לי מאד לחכות לאור מה שעברתי…
    מה הסיכון? האם זה בכלל מונע הריון?
    והאם יש אפשרות על מנת לא להגיע לתת פעילות רק להוריד מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לירדן

ד''ר מאיה איש שלום
    17/12/2023

אני מבינה אבל בכל זאת כדאי לחכות. אני מניחה שאם רופא/ה הפוריות י/תדע הם גם לא יהיו מעוניינים שתתבצע החזרה כעת. פעילות יתר לא מאוזנת של בלוטת התריס מגדילה סיכון להפלות, ובשלב של תת הפעילות יש יותר הפלות, יכולה להיות חלילה ירידה בIQ של העובר וכן עלולים להיות יותר סבוכי הריון כגון יתר לחץ דם, רעלת. סוכרת הריון ועוד
    לא מומלץ להרות כשבלוטת התריס לא מאוזנת . בפרט שנעשית גם פעולה יזומה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו