מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריס - איך לטפל?נעם16/12/2023
שלום
אני בן 38, בריא בדרך כלל
לפני כשנתיים התחלתי לעלות במשקל ללא שינוי תזונתי, בנוסף הרגשתי עייפות וכבדות ושינה מרובה.
עשו לי בדיקות דם, כאשר בדיקת TSH יצאה בתוצאה 6
ו-FT4 תקין ונמצא באמצע הטווח.
הרופאה אמרה שנמשיך לעקוב וכרגע לא לטפל.
אחרי חצי שנה ה-TSH עלה ל-10.5 וה-FT4 נותר יציב.
אבל בדיקת נוגדנים לבלוטת התריס הראתה 90 NMO/L
שזה היה הרבה מעבר לנורמה.
אנדוקרינולוג רשם לי תירוקסין 100 מ"ג.
חששתי לקחת, אני אחד שקשה לו עם המחשבה להיות תלוי בכדור לכל החיים.
ניסיתי לשנות תזונה, יותר פעילות גופנית וכו'.
הבדיקה אחר כך הראתה שיפור ב-TPO, ירד לתוך הנורמה, אבל עדיין יש נוגדנים לבלוטת התריס.
ה-TSH כרגע הוא 8.5 וה-FT4 נותר יציב באמצע ותקין.
מה עליי לעשות? האם הערכים שציינתי מצריכים ברוב המקרים התחלת טיפול באלטרוקסין?
האם יש אפשרות שלא להתחיל טיפול כרגע? או להתחיל טיפול טבעי כלשהו? האם טיפול בתחליף הוא הפתרון היחידי שקיים?
למה ה-FT4 נותר תקין לגמרי? הבנתי שהוא אמור להיות נמוך או גבוה במצב של תת פעילות.
מה לדעתך לעשות? האם יכולה להיות סיבה אחרת לשינויים ב-TSH?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעם
ד''ר מאיה איש שלום17/12/2023בתת פעילות קלה (תת קלינית) של בלוטת התריס הTSH יכול להיות מוגבר (לרב מתחת ל10) והFT4 נשאר תקין. בעקרון כל עוד הTSH מתחת ל10 והFT4 תקין ואתה מרגיש טוב אין הכרח בטיפול
איני מכירה טיפול טבעי עם הוכחה מוכחת חד משמעית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, שאלת המשך ברשותך
נעם18/12/2023ה-TSH הגיע לפני כמה חודשים ל-11.6
ואז ירד עכשיו ל-8
ה-FT4 נשאר כל הזמן כמעט בדיוק באמצע הסקאלה
תקין לגמרי.
הנוגדים לבלוטת התריס - TPO היו 90, ירדו ל-52, ועלו שוב ל-86.
לגבי ההרגשה - אני עייף יותר מהרגיל, עליתי במשקל
מרגיש שאין לי ממש אנרגיה, בנוסף מרגיש קושי בפעילות גופנית והזעה.
מה שכן, מצאו שיש לי גם VITAMIN D בערך של 15 שזה נמוך, אבל כל פעם שאני לוקח טבליות או טיפות ויטמין D אני חוטף כאבי ראש כמה שעות אחרי ואז מפסיק את הטיפול.
האם יש קשר בין השניים? האם ייתכן שמחסור בויטמין D גורם לכל זה?
אגב, בדיקת PTH INTACT בתוצאה של 40 בערך, כבר פעם שנייה. לא ברור מה הקשר לכל זה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנועם
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2023קשה ליעץ מבלי לקבל אנמנזה מלאה, בדיקה גופנית וכו
כך הTSH גבולי לטיפול אפשר לעשות נסיון טיפולי ואם אין שיפור להפסיק.
לגבי הויטמין D אני לא מכירה קשר לכאב ראש. האם רמות הסידן בדם תקינות? היתי מנסה תוספים נוספים. ממה שזכור לי PTH ברמות שציינת תקין אבל אם מוגבר במידה קלה אז סביר שקשור לחסר ויטמין D בהנחה שרמת הסידן בדם תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב על זמנך ועל הסיוע
נועם22/12/2023רופאה אנושית ומקסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)