T וסוגיו השונים - שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• T וסוגיו השונים - שאלה
    גלעד
    17/12/2023

שלום לד"ר היקרה,
    רציתי לשאול כי ראיתי שכתבת בעבר שההבדיקה testosterone bioavailable היא מדוייקת.

האם לא עדיף לבדוק רק free t? משום מה אף אחד לא מבצע את הבדיקה הזו.

במידה ובצעתי bioavailable באסותא והתוצאה תצא תקינה האם אוכל לעזוב את הפן הזה? טסט טוטאל תקין ואף גבוה מהאוכלוסייה (22.5-29, 700-1000)

מהי בעצם הבדיקה של הטסט bioavailable הבנתי שזה פשוט שקלול של מס פרמטרים שאת כמובן מכירה אלבומין ..bgSH/וכו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    T וסוגיו השונים - שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    23/12/2023

הFREE TESTOSTOERONE או FREE ANDROGEN INDEX אינה בדיקה ישירה אלא תחשיב מתוך רמת הטסטוסטרון הכללי ורמת SHBG ולכן נחשבת פחות מדויקת. הBIOAVAILABLE טסטוסטרון היא כן בדיקה ישירה ולכן מדויקת יותר. היא בודקת את הטסטוסטרון החופשי וזה הקשור לאלבומין שגם הוא זמין לפעילות.
    בעקרון ברמות הטסטוסטרון שציינת לא סביר שיש חסר אלא אם יש SHBG גבוהה בצורה חריגה
    אם בצעת bioavailable testosterone וגם הוא תקין לא סביר שיש חסר
    המצב היחידי ששניהם גבוהים ואין השפעה מספקת של טסטוסטרון היא במקרה של בעיה מולדת בקולטן לטסטוסטרון אבל אז לרב יש הפרעה בהתפתחות ושל הופעת סמני מין גבריים וזו הפרעה מולדת נקראית ANDROGEN INSENSITIVITY SYNROME. מניחה שלא בזאת מדובר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית - תודה

גלעד
    24/12/2023

ראשית תודה על המענה שלך דר יקרה, לא פעם ראשונה שאני שואל פה שאלה. ובכללי.

אני כבר שנים בודק את הדברים וגם כתבתי לך פה בעבר על שלילה של דברים כגון קליינפלטר. מחיקות ב Y . שנמצא תקין הכל. ישנה וריקוצל תת קלינית. ישנה צורה של היפופיזה "מוגדלת" של גיל ההתבגרות, לדעתי היא בכלל לא מוגדלת 7 מ"מ.
    ישנה אוליגוזפרסמיה קלה, אך מורפלוגיה די תקינה לפי המחמירים גם.
    אין זקן בלחיים, בן 24.

אני חושד שכן יש בעיה בקולטן, הרי את התסמונת הנ"ל יתכן לקבל באופן הקל ביותר לא?

(למטה הכל תקין מבחינת נפח וגודל..)

ישנו כיוון אחר לחשוב עליו?.. אני חושב שמעולם אדם לא חקר ובדק וקרא במס שפות על כל התחומים הללו . לאף רופא אין תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרט

גלעד
    24/12/2023

Fsh במשך כל הבדיקות כבר שנים תוצאה בין 20-30.

Lh ופרולקטין תקינים לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגלעד

אלעד
    25/12/2023

היי גלעד
    סליחה שאני נכנס לשרשור
    זה פשוט מעניין כי יש לי בעיות דומות מסיבות אחרות

חוץ מעניין הזקן על הלחיים, יש עוד דברים מהם אתה סובל?
    מהם בעצם התסמינים שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    30/12/2023

קשה לי לענות וירטואלית כי נשמע שיש צורך ביעוץ פרונטלי, מבינה שהתיעצת עם מספר רופאים. בכל מקרה לרב כשיש בעיה בקולטן לטסטוסטרון יש גם גניקומסטיה. הFSH המוגבר מתאים להפרעה ביצור הזרע. אפשר לבצע רצוף של הקולטן לטסטוסטרון. השאלה אם הכרחי, כי אין התויה למתן טסטוסטרון במצב זה אם יש הפרעה היא מאוד קלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו