מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על טיפול ב-pcosירון20/12/2023
לבת שלי אובחן pcos וקיבלה כדורים שהסדירו לה את המחזור. אני האב וכנראה שקיבלה את התסמונת ממני. ל-pcos יש הרבה סימפטומים פוטנציאלים אחרים: חרדה, כולסטרול, השמנה, אקנה, לחץ דם, שעירות, סכרת, סרטן...
1. האם הטיפול בכדורי פרוגסטרון פותר את הסימפטומים האחרים או רק מטפל במחזור?
2. אמא שלי בת 80 עם סכרת, סרטן שד ורוב הסימפטומים האחרים. האם גם אני בסיכון מוגבר למרות שאין לי שחלות?
3. במידה שכן האם יש טיפול מומלץ לגברים, פרט לירידה במשקל וספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
ירון20/12/2023האם בדיקת גלוקוז בצום מספיקה לקביעת סכרת?
האם יש בדיקות נוספות שיכולות לגלות נטיה לסכרת סוג 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לירון
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2023לגבי הסיכון לסרטן השד כדאי להתיעץ עם האונקולוג של אמך/גנטקאי/ית. לשקול ברור גנטי עבור אמך, בפרט אם היא לא החולה היחידה במשפחה.
לגבי הבת שלך מתן פרוגסטרון חשוב לצורך כך שיהיה מחזור בכדי למנוע גדילה לא "מרוסנת" של רירית הרחם דבר שעלול באופן נדיר להעלות את הסיכון לסרטן רירית הרחם.
הפרוגסטרון לא מטפל בתסמינים כגון שעור יתר או אקנה
אצל גברים עם עודף משקל בהחלט הטיפול המומלץ הוא ירידה במשקל ופעילות גופנית, ותזונה מתאימה, לעיתים נעזרים בתרופות לירידה במשקל
גם אצל נשים ירידה במשקל במקרה שיש עודף משקל משפרת את התופעות של השחלות הפוליצסטיות
המדדים להערכת קיום סוכרת/טרום סוכרת הם סוכר בצום המוגלובין מסוכרר ובאופן פחות שכיח אפשר לבצע העמסת סוכר.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
ירון24/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)