שאלות על טיפול ב-pcos

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלות על טיפול ב-pcos
    ירון
    20/12/2023

לבת שלי אובחן pcos וקיבלה כדורים שהסדירו לה את המחזור. אני האב וכנראה שקיבלה את התסמונת ממני. ל-pcos יש הרבה סימפטומים פוטנציאלים אחרים: חרדה, כולסטרול, השמנה, אקנה, לחץ דם, שעירות, סכרת, סרטן...
    1. האם הטיפול בכדורי פרוגסטרון פותר את הסימפטומים האחרים או רק מטפל במחזור?
    2. אמא שלי בת 80 עם סכרת, סרטן שד ורוב הסימפטומים האחרים. האם גם אני בסיכון מוגבר למרות שאין לי שחלות?
    3. במידה שכן האם יש טיפול מומלץ לגברים, פרט לירידה במשקל וספורט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על טיפול ב-pcos

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ובנוסף

ירון
    20/12/2023

האם בדיקת גלוקוז בצום מספיקה לקביעת סכרת?
    האם יש בדיקות נוספות שיכולות לגלות נטיה לסכרת סוג 2?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לירון

ד''ר מאיה איש שלום
    23/12/2023

לגבי הסיכון לסרטן השד כדאי להתיעץ עם האונקולוג של אמך/גנטקאי/ית. לשקול ברור גנטי עבור אמך, בפרט אם היא לא החולה היחידה במשפחה.
    לגבי הבת שלך מתן פרוגסטרון חשוב לצורך כך שיהיה מחזור בכדי למנוע גדילה לא "מרוסנת" של רירית הרחם דבר שעלול באופן נדיר להעלות את הסיכון לסרטן רירית הרחם.
    הפרוגסטרון לא מטפל בתסמינים כגון שעור יתר או אקנה
    אצל גברים עם עודף משקל בהחלט הטיפול המומלץ הוא ירידה במשקל ופעילות גופנית, ותזונה מתאימה, לעיתים נעזרים בתרופות לירידה במשקל
    גם אצל נשים ירידה במשקל במקרה שיש עודף משקל משפרת את התופעות של השחלות הפוליצסטיות
    המדדים להערכת קיום סוכרת/טרום סוכרת הם סוכר בצום המוגלובין מסוכרר ובאופן פחות שכיח אפשר לבצע העמסת סוכר.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!

ירון
    24/12/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו