איך לוודא את רמת הסוכר?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איך לוודא את רמת הסוכר?
    ג.
    02/01/2024

שלום, ביצעתי בדיקת דם ויצא לי גלוקוז 110. אני די בטוחה שהסיבה לקפיצה בסוכר זה בגלל מתח נפשי שהיה לי באותו השבוע. זה נכון שיש לי היסטוריה משפחתית של טרום סוכרת ואורח החיים שלי לא הכי אידיאלי, אבל זה היה שבוע עם הרבה מאד סטרס וכמעט שלא אכלתי. גם בלילה שלפני הבדיקה בקושי ישנתי בגלל מחשבות ונבדקתי במצב לא רגוע בכלל. אין לי ספק שזה מה שהשפיע, גם באותו שבוע חלה החמרה אצלי במשהו נוסף שאני סובלת ממנו שגם מושפע מסטרס.
    הבעייה שמבחינת הקופה שלי זו התוצאה וההסבר שלי פחות מעניין אותם ואין עם מי לדבר. אני יודעת שיש בדיקה מדוייקת יותר (HbA1c), כך שלפני שאדע בטוח אני לא מוכנה לעשות כלום.
    מה נכון לעשות כדי לוודא את זה? כדאי לבצע שוב בדיקת גלוקוז וגם HbA1c? זה יתן תשובה ודאית?
    אודה לעצה מה עליי לעשות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לוודא את רמת הסוכר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנ

ד''ר מאיה איש שלום
    05/01/2024

בהחלט סטרס נפשי יכול להשפיע על רמת הסוכר בצום.
    אפשר בהחלט לחזור על הבדיקה במצב רגוע יותר וכן לבדוק המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. בכל מקרה הבדיקה ממש על גבול הנורמה ולא מוגברת במידה משמעותית
    בברכת בריאות ושלוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו