פרולקטין גבוה בבדיקת דם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין גבוה בבדיקת דם
    ARNON
    23/01/2024

שלום
    בן 75 נשוי +4. מקבל טיפול בלחץ דם גבוה ובמדללי דם.מזה כ-5 שנים אני מקבל טיפול בדואודרט או בערמוניה + בגלל גדילה משמעותית (שפירה) של בלוטת הערמונית. בשבועיים האחרונים יש לי תחושה מוזרה(מעין כאב עמום ורגישות במגע) בחזה ובפיטמות. . .בבדיקת פרולקטין בדם יצא 524 כשטווח הנורמה 45-375.
    מה לעשות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין גבוה בבדיקת דם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לארנון

ד''ר מאיה איש שלום
    23/01/2024

יתכן מאוד שהארמוניה הביא לתחושה שאתה מתאר שמחשידה לגניקומסטיה. פרולקטין חשוב לבדוק לאחר 3 שעות יקיצה בצום, ועדיף להמנע ממגע לחזה ביממה לפני וגם מפעילות גופנית בבוקר הבדיקה או ביום שלפני
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.יש לי הבהרה

ארנון
    23/01/2024

את הבדיקה ביצעתי בשעה 07.30 בבוקר ,לאחר שינת לילה(אמנם אני בגילי קם 4 פעמים בלילה לשרותים) לא הייתי בצום. מה כוונתך בדבריך: "לאחר 3 שעות יקיצה"
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לארנון

ד''ר מאיה איש שלום
    26/01/2024

את הבדיקה יש לבצע בצום של 8 שעות ולאחר 3 שעות ערות, למשל לקום בשש בבוקר ולבצע את הבדיקה בתשע בבוקר. הסיבה לכך שהיא פרולקטין עולה בשינה, ויורד במצב של ערות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו