מקרה של שיבוש במערכת האוטונומית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מקרה של שיבוש במערכת האוטונומית
    גלעד
    17/02/2024

שלום
    אני בן 47
    לפני כחצי שנה מאורע של מאמץ יתר וגם סטרס משמעותי.
    מאז סובל מהזעות ממאמצים קטנים כמו עמידה
    לפני כן הייתי מישהו שבקושי מזיע.
    מזיע מהתרגשות הכי קטנה בשיחת טלפון
    או ויכוח. כמו כן לא יכול להיות במקום חם אני מרגיש שעלול להתעלף. בעבר לא הפריע לי. אציין שאני רזה.
    במקביל הדופק שלי מהיר כבר חודשים וכשאני עומד הוא מאוד מהיר.
    אקג תקין
    ספירה כימיה TSH תקינים סוכר תקין
    קורטיזול בבוקר בקצה העליון של הנורמה
    צילום חזה תקין

רופא המשפחה אמר שאולי השתבש לי משהו במערכת האוטונומית ולחכות כמה חודשים ולראותל ואם לא ישתפר יחשוב הלאה
    האם בנושא כזה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג?
    אם לא אז עם איזה סוג רופא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגוגבה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

יש רופאים פנימאים שעוסקים במערכת האוטונומית כגון פרופ' יונתן שרעבי, פרופ' ג'ריס ועוד. לרב פחות קשור לאנדוקרינולוגים. האם לחץ הדם תקין בעת הארועים? האם יש הסמקה? . אם הארועים מלוים בעלית לחץ דם היתי שוקלת אסוף שתן למטנפרינים עם חומר משמר ודיאטה מתאימה ואם אין עלית לחץ דם אפשר לשקול אסוף ל3 מתוקסיטירמין שוב עם חומר משמר ודיאטה מתאימה. עם יש הסמקה לשקול אסוף שתן ל5IAA. אנדוקרינולוג/ית רלוונטי רק אם יש חשד לגידול נוירואנדוקריני/פאוכרומוציטומה מדובר בגידולים מאוד נדירים לרב שפירים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר הזעה

גלעד
    23/02/2024

שלום
    ממש תודה על תשובה כל כך מפורטת.
    בשל דופק מהיר והזעה המלצת על בדיקות מטנפרינים שלפי מה שבדקתי זה לפיאוכרומציטומה ו 5IAA לקרצנואיד

לגבי בדיקת איסוף ל 3 מתוקסיטירמין שכתבת. היא אולי הכי מתאימה לי כי אין עליית לחץ הדם.
    מה מטרת בדיקת מתוקסיטירמין ? לאבחן איזה בעיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

3 מתוקסיתירמין קשור יותר לפרגנגליומות שיכולות להפריש דופמין ו3 מתוקסיתירמין הוא תוצר הפירוק שלו. לדעתי אפשר לשלב את הבדיקה יחד עם האסוף למטנפרינים.ישנם מקרים של פאוכרומוציטומה ללא יתר לחץ דם.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו