מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH די גבוה, אבל FT4 נורמלי, TPO חיובי - מה לעשות?נעם21/02/2024
אני בן 42
גובה 175 משקל 82
הכל התחיל בתקופת הקורונה, פוטרתי מהעבודה, ישבתי בבית שנתיים. התחלתי לעלות במשקל, מ-75 עליתי ל90 כמעט.
בתקופה הזאת אכלתי הרבה, כאבי ראש כמעט יומיומיים, לחץ דם גבוה, דופק גבוה. ירדתי במשקל ל-82 שזה משקלי היום.
עייפות קשה בכל התקופה הזאת, חוסר אנרגיה.
בדיקות דם הראו TSH - פעם 6.62 , בדיקה אח"כ 8.8
ובשנה האחרונה בדיקת TSH נעה בין 9 ל-10.
FT4 כל התקופה הזאת בטווח התקין , בסביבות 15.5
TPO שהבנתי שזה נוגדנים לבלוטת התריס - חיובי
כל התקופה מעל 90, חוץ מפעם אחת שיצא 64.
האם להתחיל טיפול? אני לא בטוח שאני באמת צריך
כי קראתי שבתוצאות שלי זה נקרא SUBCLINICAL
רופא אחד ממליץ על טיפול, אחר רק על מעקב, רופא נוסף ממליץ התחלה של טיפול במינון של 25mg
כל מומחה שאני פונה אליו אומר משהו אחר.
אני כן מרגיש עייפות, תשישות, שינה ארוכה מהרגיל
הפרעות שינה, תיאבון מוגבר, קר לי יותר מהרגיל
מה דעתך?
מה הסיכון אם לא מתחיל טיפול?
מה הסיכון אם מתחיל טיפול? האם יכול להיות גרוע יותר?
האם יכול להיות מצב שבו שנתיים שלמות ה-TSH נע בערך בסיבבות 10 וה-FT4 תקין, האם יכולות להיות סיבת אחרות ל-TPO חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנועם
ד''ר מאיה איש שלום27/02/2024אכן הערכים שאתה מתאר מתאימים להיפותירואדזם תת קליני. לרב טיפול במצב הזה לא משפר תסמינים
אך אפשר גם לנסות במנון נמוך, לרב במצב כזה נדרש איזה 1 מקג'/קג ליום כך ש25 מקג' ליום לא יעשה כלום.
הייתי מחפשת סיבות אחרות לתסמינים כגון אנמיה חסר ברזל חסר B12 בודקת גם רמות טסטוסטרון וקורטיזול.
לא בטוחה שיש הכרח לטפל בגלל שלא צפוי שיפור, אך גם נסיון טיפולי לא יכול להזיק.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)