Tsh מעל 2.5 בטיפולי ivf

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Tsh מעל 2.5 בטיפולי ivf
    ציפי
    03/03/2024

שלום,

רקע: אני מטופלת IVF. בלוטת התריס שלי היתה תמיד מאוזנת ולא לקחתי בעברי שום טיפול. לפני מספר שנים גיליתי במקרה במסגרת בדיקות נרחבות לivf המצאות נוגדנים לבלוטת תריס.
    רופא פריון לא ייחס לזה חשיבות כי בלוטה מאוזנת.
    הלכתי לאנדוקרינולוגית להבין מה זה אומר והיא ציינה שלקראת הריון ובהריון יש לבצע מעקב על tsh. אם מעל 2.5 לטפל. בדיעבד, לא בטוחה שהבנתי אם התכוונה שצריך לטפל רק בהריון או גם לקראת הריון.

בדקתי מספר פעמים בשנים אחרונות וה tsh היה בטווח 1.4-1.6, לפני כחודשיים היה 2 (כמובן בודקת גם t3,t4 והיו תקינים).

בצעתי לאחרונה החזרת עובר. יומיים לאחר ההחזרה בצעתי בדיקה והtsh 2.8. מציינת שלוקחת כתמיכה לאחר החזרה גם פרדניזון 10 מ"ל (לנסות בגלל נוגדנים לבלוטה)

שאלתי:
    1. האם ערך 2.8 יכול חלילה לפגוע בקליטת עובר?
    2. האם יש צורך לטפל כבר מעכשיו לפני בטא חיובית?
    רופא הפריון אומר שאין צורך, זה מספיק טוב לשלב זה אולם בהריון יש להקפיד.
    מה דעתך? כי כמו שרשמתי לא ברור לי אם אנדוקרינולוגית התכונה שמתחילים לטפל גם לקראת הריון אם ערך מעל 2.5 או רק בהריון (אין לי דרך לתפוס אותה בימים הקרובים).
    3. כשמתחילים טיפול תוך כמה זמן בלוטה מתאזנת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Tsh מעל 2.5 בטיפולי ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לציפי

ד''ר מאיה איש שלום
    04/03/2024

בערכים גבוליים שכאלו כTSH מתחת ל4 במקרים רבים בבדיקה חוזרת הTSH חוזר לנורמה. מסכימה עם הגניקולוג שזה ערך מספק בשלב זה. אם בטא חיובי אז היתי בודקת שוב TSH ומחליטה אם לטפל בהתאם לתוצאה. בעקרון הTSH יורד תוך חודש אבל ההשפעה מבחינת האיזון היא כמובן קודם (מבחינת רמות FT4).
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו