איזון ערכי סוכרת לאחר טיפול סטרואידי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איזון ערכי סוכרת לאחר טיפול סטרואידי
    רוני
    23/03/2024

שלום רב,
    בן 53, סוכרת סוג 2, מטופל באוגמנטין 850 מ"ג פעמיים ביום + גרדיאנס 10 מ"ג פעם ביום.

לפני חצי שנה עברתי הליך רפואי שהצריך 6 מחזורים של טיפול סטרואידי מסיבי , ההליך הסתיים לפני 4 חודשים.

מאז, לא הצלחתי לאזן את רמות הסוכר, הסטרואידים כנראה שינו משהו, ידוע מה ?
    לפני הטיפול הייתי על A1C של 7 , כעת אני על A1C של 8.

אני ממש לא רוצה להחליף תרופות או להוסיף תרופה נוספת,
    להבנתך, האם העלאת המינון של הגרדיאנס מ 10 מ"ג ל 25 מ"ג פעם ביום תעזור להחזיר אותי ל A1C של 7 ?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    23/03/2024

אם יש עודף משקל היתי שוקלת תרופה ממשפחת האנאלוגים לGLP1 כגון אוזמפיק/רבלסוס/טרולסיטי. אם אין עודף משקל אפשר במקום אחד הגלקומין/מטפורמין לקחת ג'נואט למשל XR 100/1000 ובבוקר במקום ג'רדיאנס וגלוקומין בנפרד גרדיאנס דואו 12.5/1000 (כתלות כמובן בתפקוד הכבדי, והכליתי). אין הבדל ביעילות בין גרדיאנס 10 ל15 מג' כך שהעלאת המנון לא צפויה לעזור. הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות אך צריך לראות אלו פחמימות יותר מעלות אצלך את רמת הסוכר (כי התגובה היא אישית) וכן פעילות גופנית סדירה שתיהן יכולות לסייע לאזן את רמות הסוכר בנוסף לשינוי התרופתי
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רוני
    24/03/2024

היי,
    תודה על תשובתך המפורטת.
    גובה 178 ס"מ , משקל 94 ק"ג. BMI = 30.

לקחתי בעבר גנואט והוא גרם לי לפריחה, לכן הוא לא אופציה.

ממש לא רוצה להתחיל עם GLP1.... עובד עיצות.... מה לעשות ?

אודה לכל עזרה מצידך.
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    26/03/2024

לאנאלוגים לGLP1 יש יתרונות רבים מעבר להורדת רמות הסוכר, הם מסייעים בירידה במשקל, וכן מגינים על המח הלב וכלי הדם וכן על הכליות. אם החשש הוא מהזרקה אז יש היום GLP1 פומי -רבלסוס
    היתי שוקלת בחום לנסות
    מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת וכמובן לנסות להפחית צריכה של פחמימות ולבצע פעילות גופנית עד כמה שניתן
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רוני
    05/04/2024

תודה על עזרתך ד"ר.

אז, בהנחה שאני לא רוצה עדיין להתחיל עם טיפול glp1,
    לדעתך טיפול יומי של ג'נואט 100/1000 + גרדיאנס דואו יכול לאזן אותי טוב יותר?

תזכורת, כרגע מטופל ע"י מטפורמין 850 מ"ג פעמיים ביום + גרדיאנס 10 מ"ג פעם ביום.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    07/04/2024

קשה לי ליעץ מבלי לדעת פרטים נוספים. אם יש עודף משקל ו/או מחלת לב וכלי דם ו/או פגיעה כליתית על רקע הסוכרת, היתי שוקלת רבלסוס 3 מג'. התרופה נתנת דרך הפה ולא בהזרקה
    מציעה לפנות ליעוץ לרופא המטפל
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו