שאלה אשמח למענה מקיף

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה אשמח למענה מקיף
    לבנת
    30/03/2024

שלום.
    בהריון שבוע 9.
    ביצעתי בדיקת דם לtsh בתחילת ההריון, או קצת לפני, ויצא 6. לאחר הבדיקה התחלתי ליטול פרדניזון במינון מאוד גבוה (60 מג) והורדתי בהדרגה - סה"כ 3 שבועות. כשבועיים לאחר הפסקת הפרדניזון חזרתי על הבדיקה ויצא 1.8.
    מכיוון שפרדניזון יכול להוריד את הערך של הtsh גם למשך כמה חודשים אחרי הפסקת הנטילה, אשמח לדעת איך אני יכולה לדעת מה המצב האמיתי והאם אני סובלת מתת פעילות והאם לטפל במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אשמח למענה מקיף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ללבנת

ד''ר מאיה איש שלום
    01/04/2024

האם נבדקה גם רמת FT4? האם נבדקו נוגדנים ANTI THYROID PEROXIDASE. מה היה ממוצע ערכי הTSH טרם ההריון.
    היתי שוקלת בדיקה חוזרת והשלמה של הבדיקות שציינתי בעקרון תוך שבוע שבועיים היתי מצפה שהשפעת הפרדניזון תפוג
    מציעה לשקול יעוץ עם אנדוקרינולוג/ית או גניקולוג/ית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ליה
    08/04/2024

רמת t4 נבדקה פעם אחת לפני נטילת הפרדניזון ולפני העלייה בtsh והייתה תקינה.
    נוגדנים נבדקו לאורך השנים והיו לרוב בנורמה אבל פה ושם מעל הנורמה.
    הממוצע של tsh לפני ההריון ולפני הפרדניזון היה בין 2.5 - 3
    מזכירה שלפני נטילת הפרדניזון הערך היה בערך 5. לאחר הפסקת הפרדניזון פתאום הערך ירד לנורמה - 1.6.
    האם יכול להיות שיש לי תת פעילות אבל בגלל הפרדניזון היא לא באה לידי ביטוי בדם? אני מאוד חוששת כי אני יודעת שקריטי לטפל בזה בהריון כדי לא לסכן את העובר.
    הרופא נשים לא ידע מה לענות לי שכן זה לא התחום שלו. תור לאנדוקרינולוג יש עוד המון זמן.
    אשמח להסבר.
    ההריון הזה מאוד יקר לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לליה

ד''ר מאיה איש שלום
    13/04/2024

קשה לי לענות מבלי לראות הסטוריה מלאה בדיקה גופנית וכו.
    בכל מקרה ההשפעה של הפרנדיזון כבר פגה אם עברו שבועיים וכנראה שזה הTSH האמיתי אפשר ליתר בטחון לבדוק שוב ולבדוק גם FT4.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו