שאלות - תוספת טוסטסטרון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלות - תוספת טוסטסטרון
    רחל
    12/04/2024

שלום וברכה, אני בת 43, נוטלת גלולות זואלי מזה כשנה למניעת הריון והורדת כמות הדימום במחזור שהביאה אותי בעבר לאנמיות קשות.
    מבחינה זאת הגלולות מעולות ואין לי כמעט דימום, אך החשק המיני נעלם לגמרי. הוא חוזר רק ליום יומים בהפסקה שבין החפיסות ושוב נעלם.
    האם לדעתך ניתן לשלב תכשיר כדוגמת אנדרוג'ל או שזה יכול לשבש את המערכת ההורמונאלית.
    כמובן שאם כן אפנה לרופא הנשים שלי לקבל ממנו את המרשם.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות - תוספת טוסטסטרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרחל

ד``ר מאיה איש שלום
    14/04/2024

זואלי מפחיתה פחות את הורמוני המין הגבריים, בהשואה לגלולות שמכילות אתיניל אסטרדיול. אפשרות נוספת היא הכנסת התקן תוך רחמי שמכיל פרוגסטרון וההשפעה שלו תהיה מקומית יפחית דמומים אך לא ישפיע על הביוצים, או על רמות הטסטוסטרון והחשק המיני. וכן ישמש למניעת הריון
    לגבי תוספת אנדרוג'ל אין לי נסיון אך יתכן שאפשרי. זה לא משהו מקובל.
    אפשרות נוספת גלולות שיש להם פרוגסטרון בעל פעילות קצת אנדרוגנית כגון מיקרוגינון הבעיה שיש שם מנון גבוה של אסטרוגן, שיכול להעלות את רמות החלבון SHBG שקושר את הטסטוסטרון בדם וגם כך רמת הטסוסטוסטרון החופשי יורדת
    אפשר גם לנסות גלולות שמכילות רק פרוגסטרון כגון צרזט. גם להן תהיה פחות השפעה על הטסטוסטרון .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו