לא מצליח להסתגל למטפורמין 500 1 ביום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• לא מצליח להסתגל למטפורמין 500 1 ביום
    דן
    14/05/2024

לדר שלום

אובחנתי כתרום סוכרתי בגיל 52. הרופא נתל לי מטפורמים 500 מג כדור ביום עם הארוחה. אני נוטל אותו כבר חודשיים כמעט ואכן הסוכר בבוקר ירד מ 110 ל 90 ומשהו (אני גם בדיאטה דלת פחמימות ועושה ספורט).

הבעיה שהוא גורם לי לשתי תופעות לוואי. ירידה בתאבון שגרמה לירידה במשקל (2 ק"ג בחודשיים בבדיקה בזמנים זהים) וגם תחושה של בחילה קלה כשעתיים לאחר נתילה, מה שגורם לי לוותר על ארוחת הערב ולהסתפק בשתי ארוחות בקושי ביום במקום 3. זה בשילוב הפעילות הגופנית, גורם לי לאבד מהמשקל.

כמו כן, כמות היציאות ביום עלתה מ 1 ל 2 עד 3 (אין שלשולים, יציאות רגילות אך מוגברות, כנראה בשל מטבוליזם מואץ..).

האם כל אלו תופעות לוואי מוכרות שאמורות לחלוף ומתי? האם עדיף לקחת את הכדור לפני השינה במקום עם ארוחת הצהריים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדן

ד''ר מאיה איש שלום
    15/05/2024

לצערי לרב תופעות הלואי של מטפורמין לא חולפות, אולי לאור השנוי בהרגלי חיים שבצעת אין הכרח בכדור. לפעמים עוזר להחליף סוג גנרי של התכשיר.
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל לשקול הפסקה של הטיפול ומעקב והמשך הקפדה על תזונה שאינה עתירה בפחמימות ופעילות גופנית סדירה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו