מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליח להסתגל למטפורמין 500 1 ביוםדן14/05/2024
לדר שלום
אובחנתי כתרום סוכרתי בגיל 52. הרופא נתל לי מטפורמים 500 מג כדור ביום עם הארוחה. אני נוטל אותו כבר חודשיים כמעט ואכן הסוכר בבוקר ירד מ 110 ל 90 ומשהו (אני גם בדיאטה דלת פחמימות ועושה ספורט).
הבעיה שהוא גורם לי לשתי תופעות לוואי. ירידה בתאבון שגרמה לירידה במשקל (2 ק"ג בחודשיים בבדיקה בזמנים זהים) וגם תחושה של בחילה קלה כשעתיים לאחר נתילה, מה שגורם לי לוותר על ארוחת הערב ולהסתפק בשתי ארוחות בקושי ביום במקום 3. זה בשילוב הפעילות הגופנית, גורם לי לאבד מהמשקל.
כמו כן, כמות היציאות ביום עלתה מ 1 ל 2 עד 3 (אין שלשולים, יציאות רגילות אך מוגברות, כנראה בשל מטבוליזם מואץ..).
האם כל אלו תופעות לוואי מוכרות שאמורות לחלוף ומתי? האם עדיף לקחת את הכדור לפני השינה במקום עם ארוחת הצהריים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום15/05/2024לצערי לרב תופעות הלואי של מטפורמין לא חולפות, אולי לאור השנוי בהרגלי חיים שבצעת אין הכרח בכדור. לפעמים עוזר להחליף סוג גנרי של התכשיר.
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל לשקול הפסקה של הטיפול ומעקב והמשך הקפדה על תזונה שאינה עתירה בפחמימות ופעילות גופנית סדירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)