מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדנומה באדרנל- ממצא אקראי בבדיקת CT בטןעומר30/05/2024
שלום
היום אני בת 31.5 , בריאה בד״כ
בגיל 20 אושפזתי בבי״ח בשל כאבי בטן ואז ביצעו בדיקת CT בטן עם חומר ניגוד , וראו שיש אילאום מעובה וקיבלתי טיפול בהתאם .
בתוצאות CT היה רשום -
באדרנל שמאל הודגם קשרית כ 8 מ״מ בקוטרו - אדנומה ק״ל.
אז לא הייתה שומם התייחסות לממצא הזה לא בבי״ח ולא אצל רופא המשפחה שלי.
אני דפדפתי בסיכום אשפוז מזה כמה ימים ושמתי לב לתוצאה הזו ומעט דאגתי למה לא הייתה התייחסות להמשך בירור.
אשמח לקבל המלצה למה לעשות? האם כדאי לעשות בדיקת MRI בטן לבדוק האם האדנומה גדלה מזה 11 שנים ? ובירור אנדוקריני? כי קראתי הרבה על הנושא והבנתי שאחרי שמגלים ממצא אקראי כזה בבדיקות דימות יש לבדוק ולעקוב גם בדיקת האם האדנומה מפרישה - פונקציונלית , או לא פונקציונלית.
אני בלחץ ממש אשמח להכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעומר
ד``ר מאיה איש שלום01/06/2024אם הקשרית היא חד משמעית אדנומה (צפיפות נמוכה ב10 HU בבסיס) וכן מראה, אז אין צורך בהדמיה חוזרת לפי ההנחיות של איגוד האנדוקריני האמריקאי. כן מומלץ לבבצע מבחן דקסמטזון 1 מג' במסגרתו נוטלים 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג' בשעה 2300 בדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחרת (בתנאי שאינך מקבלת תכשירים סטרואדלים במשחות או משאפים כי אז אין טעם לבדיקה) אם יש יתר לחץ דם לבדוק רנין אלדוסטרון אם אין אז אין צורך
מציעה לשקול יעוץ אנדוקרינולוג/ית
בכל מקרה מדובר בממצא שכיח ב20-30% מבדיקות הסיטי אם אכן מדובר באנומה זה ממצא שפיר שלרב לא מפריש הורמונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)