אדנומה באדרנל- ממצא אקראי בבדיקת CT בטן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אדנומה באדרנל- ממצא אקראי בבדיקת CT בטן
    עומר
    30/05/2024

שלום
    היום אני בת 31.5 , בריאה בד״כ
    בגיל 20 אושפזתי בבי״ח בשל כאבי בטן ואז ביצעו בדיקת CT בטן עם חומר ניגוד , וראו שיש אילאום מעובה וקיבלתי טיפול בהתאם .

בתוצאות CT היה רשום -
    באדרנל שמאל הודגם קשרית כ 8 מ״מ בקוטרו - אדנומה ק״ל.
    אז לא הייתה שומם התייחסות לממצא הזה לא בבי״ח ולא אצל רופא המשפחה שלי.

אני דפדפתי בסיכום אשפוז מזה כמה ימים ושמתי לב לתוצאה הזו ומעט דאגתי למה לא הייתה התייחסות להמשך בירור.

אשמח לקבל המלצה למה לעשות? האם כדאי לעשות בדיקת MRI בטן לבדוק האם האדנומה גדלה מזה 11 שנים ? ובירור אנדוקריני? כי קראתי הרבה על הנושא והבנתי שאחרי שמגלים ממצא אקראי כזה בבדיקות דימות יש לבדוק ולעקוב גם בדיקת האם האדנומה מפרישה - פונקציונלית , או לא פונקציונלית.
    אני בלחץ ממש אשמח להכוונה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לעומר

ד``ר מאיה איש שלום
    01/06/2024

אם הקשרית היא חד משמעית אדנומה (צפיפות נמוכה ב10 HU בבסיס) וכן מראה, אז אין צורך בהדמיה חוזרת לפי ההנחיות של איגוד האנדוקריני האמריקאי. כן מומלץ לבבצע מבחן דקסמטזון 1 מג' במסגרתו נוטלים 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג' בשעה 2300 בדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחרת (בתנאי שאינך מקבלת תכשירים סטרואדלים במשחות או משאפים כי אז אין טעם לבדיקה) אם יש יתר לחץ דם לבדוק רנין אלדוסטרון אם אין אז אין צורך
    מציעה לשקול יעוץ אנדוקרינולוג/ית
    בכל מקרה מדובר בממצא שכיח ב20-30% מבדיקות הסיטי אם אכן מדובר באנומה זה ממצא שפיר שלרב לא מפריש הורמונים
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו