האם ניתן לשלב מטפורמין עם אוזומפיק למי שאין סכרת?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לשלב מטפורמין עם אוזומפיק למי שאין סכרת?
    מירה
    20/06/2024

הי אני לוקחת לשחלות פוליציסטיות מטפורמין 850 מ״ג כדור אחד ליום ואין לי סכרת ואני רוצה להתחיל טיפול באוזן פיק או וויגובי להשמנה האם ניתן לשלב בין השניים או שזה או זה או זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למירה

ד''ר מאיה איש שלום
    21/06/2024

בהחלט שניתן לשלב, מטפורמין מעצים גם את האפקט של אוזמפיק/ווגובי. בגלל ששניהם יכולים להביא לסדירות המחזור, ושיפור הפוריות יש להעזר באמצעי מניעה, כי לא מומלץ להרות תחת אוזמפיק. לתרופה לוקח חודש להתפנות מהגוף
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק ומטפורימין

מירה
    27/06/2024

בהמשך לשאלה עם ניתן לשלב בין אוזומפיק למטפורמין האם ישנה סכנה לתופעת לוואי היפוגליקמיה גבוהה יותר בשילוב התרופות הללו אני מציינת שאני לא סובלת מסכרת כלל ולוקחת מטפורמין לשחלות פוליציסטיות וזה גורם לי לפחות אקנה בפנים ולעור להראות חלק יותר ופחות פצעונים .אבל אני חוששת שעם אתחיל אוזומפיק בלבד ללא מטפורמין יחזור לי כל האקנה בפנים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירה

ד''ר מאיה איש שלום
    01/07/2024

אין בעיה לשלב בין התרופות, הסיכוי להיפוגלקמיה הוא ממש אפסי.
    אוזמפיק גורם לשחרור אינסולין מהלבלב כתלות ברמת הסוכר ולכן הסכוי להיפוגלקמיה אפסי. מטפורמין מעכב יצור סוכר ע"י הכבד וגם איתו הסיכוי להיפוגלקמיה אפסי
    אין בעיה לשלב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו