בדיקת רמות סוכר, סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת רמות סוכר, סוכרת
    גלעד
    03/07/2024

שלום
    אני בן 50 רזה מאוד אבל אוכל הרבה מתוקים.
    טריגליצרידים טיפסו ל 260.
    בבדיקות דם רמות הסוכר בבוקר בצום 10 שעות הינן
    87 השבוע, 85 לפני חודש, 89 לפני 3 חודשים ושנה אחורה
    נע בין 80-89.
    רציתי לשאול האם יכול להיות סוכרת עם רמות סוכר בצום של עד 89 או שרמות כאלה שוללות סוכרת ?
    אציין שרופא המשפחה לא רצה לתת לי בדיקת HBA1C
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רמות סוכר, סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    06/07/2024

רמות הסוכר בצום שאתה מתאר די יציבות ותקינות. תתכן טרום סוכרת שקשורה לעליה ברמות הסוכר אחרי האוכל ואת זה ניתן לראות בבדיקת ההמוגלובין המסוכרר או למשל חבור חד פעמי להולטר סוכר או מדידות סוכר מהאצבע אחרי האוכל (שעה/שעתיים אחרי). הטריגלצרידים מוגברים וכדאי בהחלט לצמצם צריכת מתוקים ולבצע פעילות גופנית סדירה. למשל 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תרגילי כח
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום סוכרת

גלעד
    09/07/2024

תודה רבה
    אז יכול להיות מצב שרמות סוכר בצום 10 שעות
    הן כ 80-89
    ובכל זאת בזמן שאני אוכל מתוקים ( ואוכל הרבה ) יש גלים של סוכר גבוה וטרום סוכרת?
    1. זה מצב מאוד נדיר או שכיח?
    2. אני אעשה השבוע בצהריים בדיקת דם רגילה לסוכר במעבדה ולא בצום. כמה זמן אחרי אוכל ונניח כוס משקה ממותק כדאי לבדוק כדי שאוכל לשלול סוכרת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלעד

ד''ר מאיה איש שלום
    12/07/2024

בערך לשליש מהטרום סוכרתיים יש סוכר מוגבר אחרי האוכל ותקין בצום, שעה אחרי שתיה /אוכל של משהו עם פחמימה פשוטה אמורה להראות את שיא רמת הסוכר
    ישנם מקומות מרפאות בעבר גם בסופרפארם שמבצעים המוגלובין A1C בדקירה מהאצבע במקום בעלות של 30 שח.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו