מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת רמות סוכר, סוכרתגלעד03/07/2024
שלום
אני בן 50 רזה מאוד אבל אוכל הרבה מתוקים.
טריגליצרידים טיפסו ל 260.
בבדיקות דם רמות הסוכר בבוקר בצום 10 שעות הינן
87 השבוע, 85 לפני חודש, 89 לפני 3 חודשים ושנה אחורה
נע בין 80-89.
רציתי לשאול האם יכול להיות סוכרת עם רמות סוכר בצום של עד 89 או שרמות כאלה שוללות סוכרת ?
אציין שרופא המשפחה לא רצה לתת לי בדיקת HBA1C
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2024רמות הסוכר בצום שאתה מתאר די יציבות ותקינות. תתכן טרום סוכרת שקשורה לעליה ברמות הסוכר אחרי האוכל ואת זה ניתן לראות בבדיקת ההמוגלובין המסוכרר או למשל חבור חד פעמי להולטר סוכר או מדידות סוכר מהאצבע אחרי האוכל (שעה/שעתיים אחרי). הטריגלצרידים מוגברים וכדאי בהחלט לצמצם צריכת מתוקים ולבצע פעילות גופנית סדירה. למשל 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תרגילי כח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום סוכרת
גלעד09/07/2024תודה רבה
אז יכול להיות מצב שרמות סוכר בצום 10 שעות
הן כ 80-89
ובכל זאת בזמן שאני אוכל מתוקים ( ואוכל הרבה ) יש גלים של סוכר גבוה וטרום סוכרת?
1. זה מצב מאוד נדיר או שכיח?
2. אני אעשה השבוע בצהריים בדיקת דם רגילה לסוכר במעבדה ולא בצום. כמה זמן אחרי אוכל ונניח כוס משקה ממותק כדאי לבדוק כדי שאוכל לשלול סוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום12/07/2024בערך לשליש מהטרום סוכרתיים יש סוכר מוגבר אחרי האוכל ותקין בצום, שעה אחרי שתיה /אוכל של משהו עם פחמימה פשוטה אמורה להראות את שיא רמת הסוכר
ישנם מקומות מרפאות בעבר גם בסופרפארם שמבצעים המוגלובין A1C בדקירה מהאצבע במקום בעלות של 30 שח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)