חרדה מסימפטומים של סוכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חרדה מסימפטומים של סוכרת
    י
    25/07/2024

בן 43 במשקל עודף. אמא עם סוכרת טייפ 2.
    בשנה האחרונה עליתי במשקל, חוויתי חרדות וסטרס רב והפסקתי לעבוד, כך שהייתי פחות פעיל. אם כי, אני מקפיד כבר שנה להתאמן בחדר כושר כמעט כל יום עם משקולות(ללא אירובי)
    לאחרונה(מסוף יוני) חוויתי סימפטומים של השתנה מרובה(יחסית), תחושת יובש בפה לסירוגין וירידה במשקל(אם כי יש לציין שסביב החשש והחרדה אכלתי מעט)
    בבדיקה מלפני כמה ימים, המוגלובין מסוכר 5 וסוכר בצום 86(שנים שזה סביב זה) לפני שנה וחצי גם ביצעתי המוגלובין מסוכר שיצא 4.7 וכאמור במשך שנים הסוכר בצום בסביבות 85(וגם בבדיקה האחרונה)

האם לעשות עוד בדיקות, האם אני יכול לשלול סוכרת ואולי הסימפטומים שייכים לתמונה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מסימפטומים של סוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לי

ד''ר מאיה איש שלום
    27/07/2024

הסוכר וההמוגלובין המסוכרר שאתה מציין תקינים כך שלא נראה שסוכר גבוה הוא הסיבה לתסמינים
    מציעה להתיעץ עם רופא/ה המשפחה לגבי המשך הברור. יובש בפה יכול להיות קשור לסטרס/מחלות אוטואמוניות/אם קורה בבוקר אז אולי קשור לדום נשימה בשינה. ירידה במשקל צריך לראות אם קשורה לכך שאכלת פחות או שמצריכה ברור נוסף. לגבי ההשתנה צריך לראות אם מדובר בכמות גדולה (מעל 3.5 ליטר) אז זה יכול להיות קשור למשל לחסר בהפרשה/פעילות של הורמון הצמא (מצב נדיר) ואם מדובר בהשתנה מרובה של נפחים קטנים אז אולי כדאי לשלול דלקת בדרכי השתן או שזה גם בטוי של סטרס או שלפוחית רגיזה
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו