אשמח להסבר ערכי סורר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אשמח להסבר ערכי סורר
    ליה
    25/07/2024

שלום
    בהריון שבוע 26.
    אני קצת אובדת עצות ואשמח להסבר.
    עוד לפני ההריון, הייתי עושה בדיקות סוכר לעצמי והיו יוצאים לי פיקים גדולים, כלומר הסוכר הגיע לערכים של 180 אבל אחרי כמה שעות היה חוזר לנורמה. אני בעלת רקע אוטואימוני ולכן חששתי מסוכרת נעורים.
    לפני שבוע בעודי בהריון הייתי במיון ועשו לי בדיקת סוכר 3 שעות אחרי שאכלתי אורז ואפונה ויצא לי סוכר 178.
    מה יכול לגרום לכך? האם יכול להיות שיש לי סוכרת נעורים למרות שהסוכר חוזר לנורמה?
    טרם עשיתי העמסת סוכר של 50 והרופא מסרב לתת לי הפניה להעמסה של 100 למרות ההיסטוריה.
    בגלל ההריון אני חוששת מהרגיל ומרגישה שהרופא מתעלם מכל הפיקים האלה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח להסבר ערכי סורר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לליה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/07/2024

האם יש סיפור של סוכרת מסוג 2 במשפחה? שחלות פולצסטיות ברקע? עודף משקל? עליה נכרת במשקל מתחילת ההריון?
    אפשר לותר על העמסה של 100גגרם ופשוט לנטר את הסוכר בבדיקה מהאצבע, זכותך לדרוש מד סוכר מהקופה. גם מרופא המשפחה. אני מבינה שהעמסה של 50 גרם היתה תקינה?
    במידה ואת בודקת לבד אז הערכים התקינים בצום 70-95 שעה אחרי האוכל עד 140 שעתיים אחרי האוכל עד 120.
    כשהעליות הן אחרי האוכל אז פעמים רבות הפחתת צריכה של פחמימות ובחירת הפחמימות שפחות מעלות את הסוכר יכולות לסייע באזון. חשוב לדעת שאין נתוני בטיחות על תזונה קטוגנית בהריון ולכן למטופלות שלי שיש להן סוכרת הריון אני ממליצה על 100-120 גרם פחמימות ליום. גם פעילות גופנית כגון הליכה יכולה לסייע בהורדת רמות הסוכר אחרי האוכל אם אין מניעה מבחינה גניקולוגית
    בהחלט אם יש רקע אוטואמוני אפשר לבדוק נוגדנים ANTI GAD ANTI IA2 ANTI INSULIN אך לא תהיה לכך השפעה על הגישה הטיפולית כעת
    אפשר גם לשקול חבור להולטר סוכר באופן פרטי שיסייע לראות את רמת הסוכר באופן רציף. אם את בקופת חולים מכבי/מאוחדת ומאובחנת כסוכרת הריון על סמך מדידות גם מהאצבע את זכאית לחיישני פריסטייל לברה 2 מטעם הקופה.
    בשאר הקופות נשים עם סוכרת הריון זכאיות רק אם הן נזקקות לאינסולין
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו