מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריס - מה יש לי?רחלי26/07/2024
אשמח להתייעצות - קצת מבולבלת
לאחר בדיקת דם ראשונה לפני כ 4 חודשים בערך אובחנתי עם תת פעילות בלוטת התריס והתחלתי טיפול כדורי - מרקפטיזול חצי כדור למשך כחודש ולאחר בדיקת דם חוזרת שבהם התאזנו הערכים ירדנו לרבע כדור, אני מרגישה שמשהו בגוף לא תקין - אני עולה במשקל מבלי ששניתי כלום בתזונה וזה מתסכל אותי! אתמול עשיתי שוב בדיקות דם והערכים אינם תקינים
TSH - 0.26 T4- 9.8 ה T3 עומד על 4 (בטווח) והשוס.. בבדיקת מבחן האנטי תיאוריד פרוקסיד הערכים עומדים על 1300 ובבדיקת הקורטיזול התוצאה הינה 28 אני דיי מבולבלת ולא ממש מקבלת הסברים מה זה אומר, איזו מחלה מוגדרת לי האשימוטו \ גרייב - ואם כן איך מטפלים בדבר הזה, איך אני חוזרת לאיזון פיזי? האם אצת ספירולינה יכולה לעזור כאן? מה מותר לאכול ומה לא? האם חייבת להמשיך בטיפול תרופתי? אני אשמח לכל התייעצות אפילו טלפונית תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחלי
ד''ר מאיה איש שלום01/08/2024קשה לי ליעץ מבלי לקבל אנמנזה מלאה, בדיקה גופנית והסטוריה של הבדיקות . מרקפטיזול ניתן לפעילות יתר של בלוטת התריס ולא לפעילות יתר. לא ראיתי בדיקות קודמות אך בנוכחיות יתכן שאפשר להוריד עוד את המנון.
לגבי הקורטיזול האם נעשה לאחר נטילת דקסמטזזון? האם את נוטלת תכשירים סטרואדלים?
מציעה לפנות ליעוץ לרופא/ה המטפל/ת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסיף ואעדכן:
רחלי05/08/2024אני בת 49, בדיקות דם אחרונות כל המדדים תקינים ובטווח הנורמה (פרט לכל מה שקשור לבלוטת התריס)
הטיפול במרקפטזול התחיל: למשך שבועיים בחצי כדור כל יום, ולאחר מכן ירדנו לרבע כדור כל יום - מה שכנראה הראה בבדיקות האחרונות שאני לא מאוזנת ועדיין שומרת על משקל לא תקין מבחינתי! בשבוע האחרון ממש 26.7 הוחלט על חצי כדור שלוש פעמים בשבוע בלבד, עד הבדיקות דם שיש לי לעשות בחודש הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי בהרחבה אלייך
רחלי01/08/2024הקורטיזול זה הכדור היחיד שאני לוקחת. כיום לוקחת חצי כדור 3 פעמים בשבוע בלבד
לא נוטלת שום תכשירים אחרים - מעולם לא. זוהי הבעיה היחידה שיש לי - היסטוריה רפואית נקיה (תודה לאל)
תוצאו הבדיקה הראשונה בחודש מרץ: TSH - 0.008
T3 - 10.5
T4 - 23.4
תוצאות הבדיקה השניה שביצעתי בחודש מאי: TSH - 0.008
T3 - 5.8
T4 - 17.6
והתוצאות האחרונות חודש יולי
TSH - 0.260
T3- 4
T4 - 9.8
אנטי תיאוריד פרוקסיד 13000
קורטיזול 28
ובעיקבות כל השינויים האלו החלטתי שאני מפסיקה את הכדורים בכלל, ולאחר שיחה עם הרופא הוחלט על 3 פעמים בשבוע חצי כדור מקרפטיזול.
האם יש קשר ישיר לתזונה?
האם ניתן לקחת תוספות מזון בנוסף לתרופה (אצת ספירולינה?)
מה דעתך על השינויים האלו?
ועדיין מרגישה לא מאוזנת בעיקר מבחינת המשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרחלי
ד''ר מאיה איש שלום10/08/2024ANTI TPO הוא נוגדן של תת פעילות. האם נמצאה הסיבה לפעילות היתר ? האם נבדקו נוגדני TSI? האם בוצע סונר צואר? או מיפוי של בלוטת התריס?
מהן היחידות של הקורטיזול? זה חשוב בהחלטה על משמעות הרמה
כעת נראה שאת בכוון תת פעילות יתכן שמנון נמוך יותר של מרקפטיזול יספיק אך בהחלט המנון הורד משמעותית שזה טוב. אם מדובר בגרייבס במידה ותפסיקי את הטיפול פעילות היתר תחזור.
זה מורכב מידי ליעוץ באופן הזה, מציע להמשיך מעקב עם הרופא/ה המטפל/ת.
אני לא מכירה שנוי תזונתי שמסייע והוכח באופן חד משמעי
באיזון של פעילות יתר של בלוטת התריס לרב יש ירידה במשקל, כי בפעילות היתר חילוף החומרים היה מעל הצפוי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?