עצירות בעקבות כדורי קסיגדו XR5 וגלוקמין 850 מ״ג

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• עצירות בעקבות כדורי קסיגדו XR5 וגלוקמין 850 מ״ג
    טוביה
    08/08/2024

לאחרונה שונו לי הכדורים וכעת אני לוקח כדור קסגידו XR5 בבוקר וגלוקמין 850 בערב, ומאז התחילו לי בעיות עם עצירות דבר שלא סבלתי ממנו מעולם. האם יתכן שהעצירות נובעת משינוי התרופות? ומה ניתן לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטוביה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2024

כדורי קסיגדואו מכילים מטפורמין בשחרור מושהה באופן נדיר יכולה להיות עצירות כתופעת לואי. אפשר להחליף לגרדיאנס דואו (בתנאי שמטפורמין שאינו בשחרור מושהה לא גורם לשלשולים) . חשוב להקפיד לשתות 1.5-2 מים ליום אם אין מניעה מבחינה לבבית או כליתית, וכן לאכול מספיק ירקות אפשר גם לשקול תוספת מגנזיום שמסייעת (בתנאי שהתפקוד הכליתי מעל 30 מל/דקה). ואם לא בוצעה קולונוסקופיה בשנים האחרונות לשקול בצועה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התרופה הזאת חליפית

טוביה
    11/08/2024

האם ה- גרדיאנס דואו וקסיגדו חליפים וההחלטה של הרופא בינהם היא אקראית,או שיש נימוקים מצדיקים לכל כדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטוביה

ד''ר מאיה איש שלום
    13/08/2024

היתרונות שלהם מבחינת מניעת/טיפול באי ספיקת לב,הגנה כליתית, הפחתת תמותה, השפעה על רמות הסוכר- דומים. היתרון בקסיגדואו הוא שהוא מכיל מטפורמין בשחרור מושהה שיש לו פחות תופעות לואי כגון כאבי בטן ושלשולים בהשואה למטפורמין בשחרור מיידי שנמצא בגרדיאנס דואו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו