רמת סידן גבוהה פרא תירואיד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת סידן גבוהה פרא תירואיד
    אני
    15/08/2024

בת 55
    לפני 4 שנים בוצעה כריתת אונה של בלטות התריס בשל קשר חם. (הבנתי בדיעבד כי ה-TSH היה מדוכא הרבה זמן, FT4 וFT3 היו תקינים)
    בבדיקת us (כחצי שנה לאחר הניתוח ) התגלה ממצא שיכול להתאים ל-pta. הוסבר כי אין משמעות לממצא זה כל עוד ערכי סידן תקינים. מאז לא בוצע מעקב us צוואר. בערך באותה תקופה ערכי סידן התחילו לעלות מעל 10 (בין 10.1-10.4). לציין כי לאורך שנים אחורה מעולם לא הגיעו ל-10 אלא תמיד היו למעלה מ-9 ופחות מ-10. הוסבר כי ערכי סידן אלו מתוקנים לאלבומין (שהיה 4.7 ) עדיין תקינים. נבדק PTH שהיה תקין (22.9 ו-31.8). ויטמין D היה ברמה טובה גם פוספור היה תקין.
    כמו כן בוצעה בדיקת צפיפות העצם אשר גילתה אוסאופניה (ערכים בין -1.8 ל- -2.5) שיוחסה לפעיות יתר תת קלינית ארוכת שנים.

כעת בבדיקת מעקב הסידן עלה הרבה מעל הנורמה, נמדד 10.9 (הנורמה היא עד 10.4) , אלבומין 4.9, פוספור 3.1, ויטמין D 38 כאשר ה-PTH נמדד 36 (ממש סמוך לגבול העליון של הנורמה שהיא 38).
    להבנתי כאשר הסידן גבוה ה-PTH אמור להיות נמוך ועובדה שהוא קרוב לגבול העליון של הנורמה מצביעה גם היא על היפר פרא תירואיד. האם נכון?
    שאלות:
    1. האם אני נמצאת בהתוויה לכריתת פרא תירואיד?
    אני מאוד חוששת מהיפר פרא תירואיד ומבינה שהטיפול למצב זה הוא רק ניתוח ושבעצם אין מה להמתין שהמצב יהיה יותר גרוע. האם נכון?
    2. במידה שעלי לעבור את הניתוח איך יודעים איזו מהבלוטות פרא תירואיד צריך לכרות? האם ניתן לוודא זאת באמצעות us? או בבדיקה כלשהי ללא הכנסת שום חומרים לגוף.
    אני מאוד לא הייתי רוצה לעבור בדיקות כגון מיפוי שמצריכות הזרקת חומר ניגוד כי להבנתי הוא מכיל חומרים שעלולים לשבש פעילות בלוטת התריס.
    לציין כי ה-TSH כעת 6.37 , FT4 תקין בנורמה. אני לא מקבלת טיפול לבלוטת התריס אני גם מאוד מעדיפה שלא לקבל אותו, לכן אני מאוד חרדה לבלוטת התריס וחשוב לי מאוד שלא לשבש משהו בעניין בלוטת התריס.

תודה רבה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    23/08/2024

הי
    הסידן המתוקן לאלבומין עדין תקין 10.2 אמנם זה באמת בשליש העליון של הנורמה יחד עם עליה הדרגתית של רמת PTH בנוכחות רמת ויטמין D תקינה מרזמים לחשד להיפרפרתירואידזם ראשוני בהתהוות.
    האם נבדקה כמות הסידן בשתן באסוף? במידה והרמה מוגברת כדי לבצע סונר כליות ודרכי שתן לשלול אבנים בדרכי השתן
    בעקרון זה עדין גבולי לנתוח כי הסידן המתוקן לאלבומין בדם תקין, אך בהחלט עולה כאן החשד. לפני נתוח ההדמיות שבדרכ מבצעים בכדי לאתר את האדנומה הן אולטרהסאונד צואר ומפוי MIBI SPECT. החומר שמוזרק במיפוי אינו יוד, ואינו משפיע על בלוטת התריס
    בברכת בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו