חזרה של פעילות יתר - התייעצות דחופה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חזרה של פעילות יתר - התייעצות דחופה
    חסוי
    03/09/2024

שלום ד"ר
    התייעצתי איתך כאן בעבר, לצערי לאחר מספר שנים שאני עם פעילות יתר ולאחר כשנה וחצי בערך של ניסיון רמיסיה, בדיקות הדם מראות ירידה חדה של TSH אל מתחת לקו ו T3 T4 כבר נוגעים בגבול העליון. נדמה לי שחד משמעית זה אומר שהפעילות יתר חזרה... רציתי לשאול מספר שאלות ברשותך:
    1. באם יוחלט על חזרה, לפחות זמנית, למתימאזול. האם לאחר תקופה ארוכה שלא לקחתי את זה, יש סיכון גדול יותר בתופעת הלוואי הנדירה והמסוכנת?
    2. מבחינה רפואית נטו - כרגע, מה הולך לקרות? כמה זמן יקח עד שהמדדים יתאזנו שוב?
    3. בגדול: מה נהוג לעשות במקרים כאלה, של חזרת פעילות יתר לאחר שני ניסיונות רמיסיה כושלים? ממשיכים במתמיאזול לכל החיים? מה היית ממליצה למטופלייך בעניין זה? מה עושים אם אני מסרב לטיפול ביוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לחסוי

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2024

בהחלט בהתחלת טיפול יש סכון של בדכוי מח העצם בעיקר ב-3 חודשי הטיפול הראשונים, אך מדובר בסיכון נמוך של 6/1000. יש גם סכון קטן של הפרעה באנזימי כבד
    אפשר לקחת מרקפטיזול שוב לתקופה לפי צורך. אבל אם זו חזרה שלישית היתי בכל זאת שוקלת יוד רדיואקטיבי ולפעמים מחליטים על ניתוח. הבעיה שבלוטות של גרייבס אלו נתוחים יותר מורכבים בגלל רבוי כלי דם, ולעיתים בלוטה גדולה. לכן הטיפול ביוד רדיואקטיבי פשוט יותר.
    אין הכרח לקחת כל החיים אלא כנראה שתהיה שוב רמיסיה שתאפשר הפסקה, איני יודעת מה משך הרמיסיה הנוכחית
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו