3 שאלות בבקשה ברשותך 🙏

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות בבקשה ברשותך 🙏
    Linoy
    06/09/2024

1. לאמא שלי היה סרטן בלוטת התריס כשהיתה בהריון ראשון בגיל 33 ועשו לה ניתוח והחלמה
    היא קיבלה אותו בהריון הראשון שלה כי בילדותה היא מנפגעי הגזזת.. היא קיבלה הקרנות בקרקפת שלא לצורך.. האם זה נחשב סרטן תורשתי לפי התיאור שלי? אציין שאין במשפחה שלה סרטן בלוטת תריס ( לאחותה היה גויטר לא סרטן בגיל 40 שהחלימה ממנו)
    2. זה שם אותי בקבוצת סיכון ועל כן עליי להבדק אולטרסאונד רקמות רכות בלוטת צוואר כל חצי שנה?
    3. האם יכול להיות שהשימוטו או תת פעילות בלוטת התריס יעשה סימפטומים האלה:
    שלשול חריף, נפיחות בלוטות לימפה עם כאב קל בהן ונפיחות בלוטת התריס חיצונית בצוואר (שרואים במראה) , פעימות מוקדמות בלב קלות בלב, כל זה ללא כאבי גרון וללא קשיי נשימה או בליעה . רק מה שציינתי 🙏🙏 אשמח מאוד למענה ממך🙏

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות בבקשה ברשותך 🙏

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לLINOY

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2024

בעקרון סרטן בלוטת התריס הוא לרב אינו תורשתי בפרט שיש הסטוריה של הקרנות שמהוה גורם סכון. בהעדר אנשים נוספים עם ממאירות בבלוטת התריס במשפחה אני לא חושבת שיש התויה לסונר לבני המשפחה. התסמינים שתארת מתאימים יותר לפעילות יתר של בלוטת התריס אולי משנית לדלקת של בלוטת התריס, שלרב חולפת מעצמה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו