נבידו והמוגלובין לאחר סרטן באשכים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נבידו והמוגלובין לאחר סרטן באשכים
    עמי
    15/09/2024

שלום, בן 51 בעקבות סרטן בשני אשכים אין לי טסטוסטרון טבעי ונוטל NEBIDO זריקה. כבר 10 שנים. בתחילה לקחתי כל 12 שבועות. בשנתיים האחרונות האנדוקרינולוגית הגדילה ל 13-14 שבועות. לעיתים אני בתוך הטווח ולעיתים מתחת לטווח. אם הרמה של הטסטוס' נמוכה זה יכול להוביל לאנמיה? בדיקה אחרונה שלי המוגלובין היתה 13.2 (גבול תחתון 13.5) הפעם לקחתי NEBIDO אחרי 15 שבועות. הי לי לאורך השנים פעמים של המוגלובין 13.4. שאלתי בעיקר היא לגבי המוגלובין. עד כמה התנודות בהמוגלובין קשורות לרמת הטסטוסטרון ? תודה לייעוצך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לעמי

ד''ר מאיה איש שלום
    21/09/2024

מנסיוני אכן נבידו יכול להחזיק 3.5-4 חודשים לעיתים אני ממליצה להוריד ל750 מג'. יש בהחלט קשר בין ההמוגלובין לרמת טסטוסטרון. אך רמה של 13.2 בהעדר סיבה אחרת לאנמיה (למשל חסרים תזונתיים -מאגרי ברזל, פולית B12) לא מדאיגה. החשש מעודף טיפול הוא עליה לא רצויה בהמוגלובין שיכולה להגביר את הקרשתיות ואת הסיכון לקרישים בורידי הרגליים ותסחיפים לראות
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו