מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- US - מה אומרים המונחים האלה?גל17/09/2024
שלום, עשיתי us בלוטת התריס ואלה התוצאות:
באונה ימנית קדמית תחתונה הודגם קשר מוגדר במרקם סולידי איזואקואי עם הילה היפואקואי כ-8 מ"מ.
באונה שמאלית תחתונה הודגם קשר דומה כ-15 מ"מ. במעבר עם איסטמוס קשר ציסטי כ-4 מ"מ.
סיכום - קשרים בודדים בשתי האונות, קשר בולט בכל אונה עם tirads 3 עד 15 מ"מ.
אני מבינה שהממצאים שפירים, אבל כל המושגים שרשומים פה-
"קשר מוגדר במרקם סולידי איזואקואי עם הילה היפואקואי ", "במעבר עם איסטמוס" - מה זה אומר?
ניסיתי לחפש את המושגים האלה ולהבין מה זה אומר אבל לא מצאתי (מודה, זה ממש מטריד אותי שאני לא מבינה מה זה אומר).
גם מה זה אומר שיש קשר ציסטי?
אודה לך ממש על תרגום המונחים האלה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגל
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2024קשרים בבלוטת התריס שכיחים באוכלוסיה, למעל 50% מהנשים מעל גיל 50 יהיו קשרים בבלוטת התריס ורובם שפירים. לפי התאור שתארת (במגבלות העובדה שלא ראיתי את דיסק הבדיקה) הקשרים תוארו כבעלי מאפיינים שפירים.לרב TIRADS 3 (אם הם אכן TIRADS 3, כי אולטרהסאונד היא בדיקה מאוד תלוית בודק) אז מרבית הסכויים שהם שפירים ומקובל לנקר מעל גודל של 2.5 סמ'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)