פרשנות לתוצאות בדיקת סינקטן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרשנות לתוצאות בדיקת סינקטן
    אריק
    27/09/2024

אני בן 62. לפני שנה וחצי עברתי ניתוח להוצאת גידול שפיר בהיפופיזה. לפני כשנה עשיתי תבחין סינקטן והתוצאות היו:
    קורטיזול בזמן 0 =267, זמן 30=488, זמן 60=480.
    לפני כשבוע עשיתי תבחין סינקטן חוזר, והתוצאות היו:
    קורטיזול בזמן 0=233, זמן 30=400, זמן 60=348.

יש לציין כי אני לוקח קבוע משאף סימביקורט 160/4.5, אך בכמות מינימאלית של שאיפה אחת ביממה.

מה הפרשנות של תוצאות תבחין הסינקטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פרשנות לתוצאות בדיקת סינקטן

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאריק

ד``ר מאיה איש שלום
    27/09/2024

האם 2 הבדיקות היו סנקטן 1 מקג' או שהמנון היה שונה? כי יש גם בדיקה עם 250 מקג' שגורמת לגרוי גדול יותר. יתכן שהסמביקורט השפיע על התוצאה. בכל מקרה היא על גבול התקין כך שאולי רק בניתוח גדול/מחלה זהומית משמעותית כדאי לשקול מתן סטרואידים. באופן שוטף לא נראה שיש צורך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לשאלתי על 2 בדיקות של טסט סינקטן, והשפעה אפשרית של סימביקורט

אריק
    01/10/2024

בהמשך לשאלתי, ותשובתך - אז בדיקת הסינקטן הראשונה, התקינה יותר - היתה עם גרוי 250 מק"ג, והבדיקה השנייה, הנמוכה יותר - היתה עם גרוי 1 מק"ג .
    בנוסף, בבדיקה הראשונה הפסקתי סימביקורט 1-2 יממות לפני הבדיקה, ובבדיקה השנייה לקחתי שאיפת סימביקורט 160, ממש כמה שעות לפני הבדיקה

אז שוב אני שואל: האם ניתן להסיק שהשוני בתוצאות הבדיקה הוא עקב השוני במינון חומר הגרוי, ועקב ההבדל בהפסקת הסימביקורט - לפני הבדיקה, ולכן לכאורה אין החמרה?

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה לאריק

ד``ר מאיה איש שלום
    02/10/2024

סביר שההבדל נובע מגרוי נמוך יותר...יתכן שגם הסימביקורט השפיע קשה לי לומר
    בכל מקרה כפי שכתבתי יש המתיחסים לתוצאה של הגרוי השני גם כשתקינה ואם היא לא תקינה היא מצביעה על צורך בגלוגוקורטיקואידים בסטרס משמעותי - זהום משמעותי חלילה, או ניתוח
    בברכת בריאות

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו