מידע רפואי
פורומים
- גיל המעבר
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- תזונת ספורט
- חרדה חברתית
- בניית ציפורניים
- פסיכולוגיה
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- פדיקור
- שרירנים ברחם - מיומה
- תרופות ייעוץ תרופתי
- הרטבת לילה
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- כאבי ראש, מיגרנות
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
מנהל הפורום
- השפעת סימביקורט על קורטיזול נמוךאריק01/10/2024
שלום רב, אני בן 62. עקב אסטמה אני לוקח סימביקורט 160, והצלחתי להוריד בהדרגה לשאיפה אחת ביום - בערב. עקב חשד לקורטיזול נמוך ביצעתי טסט סינקטן, אך עקב חוסר מודעות לקחתי את משאף הסימביקורט גם בערב לפני הבדיקה, בשעה 2 לפנות בוקר, ובשעה 9 בבוקר עשיתי את טסט הסינקטן: התוצאה היתה:
בסיס= 233, זמן 30 דקות = 400, זמן 60 דקות =348, כלומר לא תקין, נמוך מדי.
האם ניתן להניח שהשאיפה של הסימביקורט שיבשה את הטסט, ואם כן - האם ההשפעה מתבטאת בכך שהיא מעלה את תוצאת הקורטיזולים, או שהיא דווקא צפוייה להוריד אותם? כלומר: לו הייתי עושה את הבדיקה ללא הסימביקורט - האם תוצאת הבדיקה היתה צפוייה להיות גבוהה יותר, או דווקא נמוכה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאריק
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2024קשה לי לדעת אם היתה השפעה של הסימביקורט
בכל מקרה התוצאה לא ממש נמוכה אלא גבולית ואפילו תקינה לנורמות של היום.
היא לא מבטאת חוסר קורטיזול בבסיס אולי רק רק במצב של סטרס ניכר כגון ניתוח גדול כדאי לשקול תוספת גלוקוקורטיקואידים. אך היום יש הגורסים ש400 נמול/ליטר זו תגובה מספקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?