מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- iron ותוצאות נוספות של בדיקות דםאילנית16/10/2024
שלום רב,
אני בת 52, התוצאות של בדיקת דם שביצעתי לפני חודש הן:
iron = 49 (50-170)
(4.6-21) bun = 15
המוגלובין = 13.5 (12-16)
טרנספרין = 291 (200-380)
טרנספרין באחוזים = 12% (15%-50%)
(187-1060) Vitamin B12 = 764
חשוב לי לציין שבבדיקת Iron קודמת שנעשתה ב20.12.23 התוצאה הייתה 104, כלומר במהלך השנה האחרונה הייתה ירידה משמעותית של IRON.
יש לציין שאני אוכלת הרבה בשר, ביצים וכ'ו, לא היה שום שינוי תזונתי בזמן בין הבדיקות.
בדיקת פריטין לא נעשתה.
השאלות שלי הן:
1. האם יהיה צורך בלקיחת ברזל ואם כן לכמה זמן?
2. האם לדעתך השינוי בתוצאות של בדיקת הIRON מצביעות על הפרעה בספיגת ברזל במעי?
3. האם יכול להיות שהתוצאות מצביעות על סרטן הקיבה?
4. האם יש צורך בבדיקת פריטין?
כמו כן, בבידקת הדם האחרונה שביצעתי התקבל כי ויטמין D עומד על
20.6NG/ML (optimum levels 30-50)
Calcium serum = 8.8 (8.8-10.4) לעומת הבדיקה הקודמת שבוצעה ב20.12.23 בה הוא היה 9.8
לאחר ביצוע בדיקת הדם בחודש שעבר התחלתי לקחת 10 טיפות בשבוע של ויטמין D.
שאלותיי הנוספות הן:
5. איך ניתן לשפר את הסידן? יש לציין שאני יוצאת הרבה לשמש.
6. האם ייתכן שמדובר בהרעלת מתכות על פי כל תוצאות בדיקות הדם שתיארתי?
סליחה על האורך, והמון תודה רבה מראש על סבלנותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאילנית
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2024בהחלט יש חסר ברזל וכדי לשקול נטילת תוסף לרב לחצי שנה לפחות. לא יזיק לבדוק פריטין . במידה ולא בצעת קולונוסוקפיה מעולם אז כדאי לבצע וגם אולי גסטרוסקופיה. בשל חסר הברזל.
לגבי הסידן לא ציינת רמות אלבומןי (מתקנים רמת סידן לאלבומין) אך הרמה שציינת תקינה ויש שונות ברמת הסידן מבדיקה לבדיקה כך שלא נראה שיש כאן משהו חריג אלא אם הרמה תרד לפחות מ8.5. ויטמין D 10000 לשבוע בהחלט מספיק.
אני לא חושבת שיש כאן משהו שמחשיד להרעלת מתכות.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)