תוצאות בדיקות דם והאם קשור לפעילות יתר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם והאם קשור לפעילות יתר
    חסוי
    12/11/2024

שלום ד"ר
    מטופל כרגע עם מרקפטיזול (מזה מספר שנים יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס).
    תוצאות בדיקות הדם שלי מאתמול, בקטגוריית ההמטולוגיה: כדוריות הדם הלבנות (WBC) עומדות על ערך של 4.4 K/ul (מעט מתחת לסף התחתון שהוא 4.5 K/ul), ונמוך אף יותר ביחס לערך הקודם שנמדד אצלי, לפני 5 חודשים, של 5.2 K/ul.
    בנוסף, רמת ה-NEUT.abs, אמנם בטווח הנורמה אך נושקת לסף התחתון, בערך של 2.1 K/ul.
    נתון נוסף אחרון שארצה לציין בפניך ושעלה בבדיקות, זה ירידה חדה בערך PROTEIN-TOTAL, ל-6.59g/dl, גם הוא מעט מתחת לסך התחתון, לאחר שרק לפני מספר חודשים הוא היה תקין לחלוטין - 7.15g/dl.
    כל יתר הבדיקות - נראות תקינות.
    אינני יודע האם הדברים קשורים. אני בעיקר מודאג מהירידה בכדוריות הדם הלבנות וערך הנויטרופילים, ולכן פונה אליך.
    כיצד את רואה את הדברים? האם יש סיבה לדאגה?
    אשמח לשמוע ממך.
    תודה רבה,
    יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לחסוי

ד''ר מאיה איש שלום
    13/11/2024

לגבי הכדוריות הלבנות והנויטרופילים אם אתה לא חולה כרגע בזהום ויראלי אז בהחלט כדאי לעקוב שוב אחר ספירת הדם בקרוב ואם חלילה מופיע חום או כאב גרון אני ממליצה להפסיק את הטיפול במרקפטיזול ולבצע בהקדם ספירת דם.
    לגבי הTOTAL PROTEIN בגלל שפעילות יתר של בלוטת התריס מצב קטבולי (אם אתה בפעילות יתר) אז לעיתים רואים ירידה ברמת החלבונים בדם.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו