החלטה לגבי המשך טיפול בפעילות יתר של הבלוטה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• החלטה לגבי המשך טיפול בפעילות יתר של הבלוטה
    טל
    18/12/2024

שמי טל, כ-6 שנים מאובחנת עם פעילות יתר של הבלוטה
    התלקחויות חוזרות ונשנות, למרות ניסיונות הפוגה, הובילה את הרופאה שלי להוביל אותי לצומת קבלת החלטה: ניתוח או יוד רדיוקאטיבי.
    יש לציין כי כל עוד אני לוקחת כדורים, אני מאוזנת
    הבעיה שאני לא מעוניינת באף אחת משתי האופציות (ניתוח או יוד)
    ניתוח - מפחיד אותי, ונראה לי יותר מדי בשביל הבעיה
    יוד - ייצור מצב וודאי של תלות בכדורים לכל חיי, ובנוסף אני גם מפחדת מהפרוצדורה הזו
    מאוד חשוב לי לדעת: מדוע זה כל כך בעייתי להמשיך וליטול כדורי מרקפטיזול?

בנוסף, מדוע הרופאה שלי הובילה אותי לצומת זו? מה היית ממליצה למטופלייך, ובפרט מטופלים עם חששות כפי שהצגתי כאן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטל

ד''ר מאיה איש שלום
    21/12/2024

מרקפטיזול עשוי להביא לדכוי השורה הלבנה,במח עצם , זה נדיר 6/1000 ומתרחש יותר בהתחלת טיפול למרות שראיתי מטופלים שזה ארע אצלם גם 3-4 שנים אחרי התחלת טיפול, לכן בכל מצב של חום או כאב גרון חשוב לבצע בהקדם ספירת דם לראות שאכן לא היה דכוי של מח עצם. פגיעה באנזימי כבד גם היא לרב בתחילת הטיפול ותלוית מנון. וקיימות תופעות לואי נוספות נדירות יותר. אם את מאוזנת על מינון נמוך של מרקפטיזול ומקפידה לבצע בדיקות דם בצורה סדירה (אחת לחודש/חודש וחצי) אז אולי אפשר בהחלט להמשיך את הטפול במרקפטיזול. בעקרון טיפול ביוד רדיואקטיבי כנראה יביא לתת פעילות של בלוטת התריס, אך חשוב לציין שהטיפול באלטרוקסין/איותירוקס כרוך בפחות תופעות לואי ומצריך פחות בדיקות דם באופן שוטף, ונשמע כרגע שאת תהיי "תלויה" במרקפטיזול שנים כך שעדיף תלות באלטרוקסין/איותירוקס מבחינת פרופיל הבטיחות. לגבי ניתוח -בלוטות תריס עם גרייבס לרב בעלות יותר כלי דם ואם הן גדולות הסיכון לסבוכים קצת יותר גדול אבל אצל מנתח מיומן הסיכון לסבוכים קטן.
    אם יש פגיעה עינית על רקע גרייבס לאחר ניתוח צפוי שפור ואם בלוטת התריס מאוד גדולה אז גם סביר שתרגישי הקלה מקומית אחרי נתוח
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו