מידע רפואי
פורומים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נכויות, אחוזי נכות
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- רפואה משלימה בהריון
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- קבוצת תמיכה בנושא סרטן הערמונית
- הפרעות שינה ועייפות
- חרדות, טראומות, פחדים
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
מנהל הפורום

- תוצאות העמסת סוכר מלאהרחל08/01/2025
אני בהריון שבוע 24.
עשיתי העמסת סוכר מלאה, ואלו התוצאות:
בצום 86
אחרי שעה 143
אחרי שעתיים 120
אחרי 3 שעות 77
אני יודעת שכל התוצאות בתוך הטווח והבדיקה נחשבת תקינה.
רק משהו אחד קצת מטריד אותי:
זה הגיוני שאחרי 3 שעות התוצאה יותר נמוכה מהתוצאה של הצום?
או שזה מראה על משהו לא תקין?
(שמעתי פעם שאם התוצאה של אחרי 3 שעות מראה צניחה משמעותית זה מנבא על התפתחות סוכרת בהמשך או משהו כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
ד''ר מאיה איש שלום09/01/2025הבדיקה תקינה. וגם התוצאה אחרי 3 שעות בטווח התקין והיא לא נמוכה מידי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רחל13/01/2025תודה על המענה.
רציתי לשאול, אם בשבוע 24 ההעמסה מלאה יוצאת תקינה, אפשר להיות רגועים שאין סכרת הריון עד סוף ההריון?
או שבשבועות מאוחרים יותר עלולה להתפתח בכל זאת סכרת הריון?
איך אפשר לדעת?
הרי לא עושים העמסה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרחל
ד''ר מאיה איש שלום18/01/2025סוכרת בטרימסטר שלישי קיימת אך לא שכיחה. אם העובר גדול מהצפוי, או שיש גורמי סכון לסוכרת כגון סוכרת בהריון קודם, סוכרת מסוג 2 אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פולצסטיות עודף משקל אורח חיים יושבני אז יש סיכון (קטן אמנם) לסוכרת בטרימסטר שלישי. בהעדר הללו הסיכוי קטן מאוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
רחל18/01/2025שוב תודה על המענה.
יש לי הרבה גורמי סיכון ממה שרשמת, אפרט:
העוברים שלי תמיד גדולים מהצפוי באולטרסאונד, וגם ילדתי משקלים של 3.5 ק"ג ו 4 ק"ג.
היה הריון אחד עם סכרת גבולית
(זה היה בהריון הראשון, עשיתי העמסה של 50 במועד שיצאה תקינה ובעקבות עובר גדול עשיתי שוב העמסה מלאה בשבוע 30 ומשהו והערך בצום היה 96 והשאר תקין. שזה להבנתי לא ממש סכרת אבל כן סכרת גבולית.
ואז הריון שני עשיתי העמסה מלאה במועד ויצאה תקינה. ועכשיו הריון שלישי שוב העמסה תקינה)
יש לי שחלות פוליציסטיות (אבל מחזור סדיר בשנים האחרונות)
יש לי עודף משקל גבוה
בהריון יש לי אורח חיים יושבני ביותר, בקושי זזה.
האם לאור כל גורמי הסיכון הנ"ל, יש לי סיכון גבוה שכן תתפתח סכרת הריון בהמשך, למרות ההעמסה התקינה משבוע 24?
ואם כן, מה עלי לעשות?
לא עושים שוב העמסה מלאה אם אחת כבר יצאה תקינה, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרחל
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2025אם יש חשד קליני לסוכרת בטרימסטר שלישי למשל בעקבות עובר/ית גדול מהצפוי או רבוי מי שפיר אז אפשר לבצע העמסה חוזרת. אם את מוטרדת את יכולה לנטר סוכר בעזרת מד סוכר רציף (אם אין הגדרה של סוכרת אז זה יהיה פרטי) או בעזרת מדידת סוכר מהאצבע מידי פעם בצום ושעה אחרי האוכל. כאשר היעדים הם סוכר בצום פחות מ95 שעה אחרי האוכל פחות מ140 שעתיים אחרי האוכל פחות מ120
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?