תוצאות העמסת סוכר מלאה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות העמסת סוכר מלאה
    רחל
    08/01/2025

אני בהריון שבוע 24.
    עשיתי העמסת סוכר מלאה, ואלו התוצאות:
    בצום 86
    אחרי שעה 143
    אחרי שעתיים 120
    אחרי 3 שעות 77
    אני יודעת שכל התוצאות בתוך הטווח והבדיקה נחשבת תקינה.
    רק משהו אחד קצת מטריד אותי:
    זה הגיוני שאחרי 3 שעות התוצאה יותר נמוכה מהתוצאה של הצום?
    או שזה מראה על משהו לא תקין?
    (שמעתי פעם שאם התוצאה של אחרי 3 שעות מראה צניחה משמעותית זה מנבא על התפתחות סוכרת בהמשך או משהו כזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות העמסת סוכר מלאה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרחל

ד''ר מאיה איש שלום
    09/01/2025

הבדיקה תקינה. וגם התוצאה אחרי 3 שעות בטווח התקין והיא לא נמוכה מידי
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת

רחל
    13/01/2025

תודה על המענה.
    רציתי לשאול, אם בשבוע 24 ההעמסה מלאה יוצאת תקינה, אפשר להיות רגועים שאין סכרת הריון עד סוף ההריון?
    או שבשבועות מאוחרים יותר עלולה להתפתח בכל זאת סכרת הריון?
    איך אפשר לדעת?
    הרי לא עושים העמסה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה לרחל

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2025

סוכרת בטרימסטר שלישי קיימת אך לא שכיחה. אם העובר גדול מהצפוי, או שיש גורמי סכון לסוכרת כגון סוכרת בהריון קודם, סוכרת מסוג 2 אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פולצסטיות עודף משקל אורח חיים יושבני אז יש סיכון (קטן אמנם) לסוכרת בטרימסטר שלישי. בהעדר הללו הסיכוי קטן מאוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך תשובה

רחל
    18/01/2025

שוב תודה על המענה.
    יש לי הרבה גורמי סיכון ממה שרשמת, אפרט:

העוברים שלי תמיד גדולים מהצפוי באולטרסאונד, וגם ילדתי משקלים של 3.5 ק"ג ו 4 ק"ג.
    היה הריון אחד עם סכרת גבולית
    (זה היה בהריון הראשון, עשיתי העמסה של 50 במועד שיצאה תקינה ובעקבות עובר גדול עשיתי שוב העמסה מלאה בשבוע 30 ומשהו והערך בצום היה 96 והשאר תקין. שזה להבנתי לא ממש סכרת אבל כן סכרת גבולית.
    ואז הריון שני עשיתי העמסה מלאה במועד ויצאה תקינה. ועכשיו הריון שלישי שוב העמסה תקינה)
    יש לי שחלות פוליציסטיות (אבל מחזור סדיר בשנים האחרונות)
    יש לי עודף משקל גבוה
    בהריון יש לי אורח חיים יושבני ביותר, בקושי זזה.

האם לאור כל גורמי הסיכון הנ"ל, יש לי סיכון גבוה שכן תתפתח סכרת הריון בהמשך, למרות ההעמסה התקינה משבוע 24?
    ואם כן, מה עלי לעשות?
    לא עושים שוב העמסה מלאה אם אחת כבר יצאה תקינה, נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה לרחל

ד''ר מאיה איש שלום
    25/01/2025

אם יש חשד קליני לסוכרת בטרימסטר שלישי למשל בעקבות עובר/ית גדול מהצפוי או רבוי מי שפיר אז אפשר לבצע העמסה חוזרת. אם את מוטרדת את יכולה לנטר סוכר בעזרת מד סוכר רציף (אם אין הגדרה של סוכרת אז זה יהיה פרטי) או בעזרת מדידת סוכר מהאצבע מידי פעם בצום ושעה אחרי האוכל. כאשר היעדים הם סוכר בצום פחות מ95 שעה אחרי האוכל פחות מ140 שעתיים אחרי האוכל פחות מ120
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו