מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העלאת מינון אלטרקוסין בהריון שליש שלישיחני19/01/2025
אני בהריון בתחילת השליש השלישי.
מטופלת כבר כמה שנים באלטרוקסין עקב תת פעילות.
לפני ההריון לקחתי מינון של 950 לשבוע, החל מתחילת ההריון הרופא נשים העלה לי בהדרגה את המינון (מתחילת ההריון ה TSH היה סביב ה 3 ומשהו בכל הבדיקות)
כעת אני לוקחת 1400 אלטרוקסין לשבוע
וה TSH בבדיקת דם האחרונה היה 3.42
האם יש סיבה להעלות עוד את מינון האלטרוקסין?
אני יודעת שבהריון עדיף להיות מתחת ל 2.5 של TSH, מצד שני זה רלוונטי יותר בשליש ראשון.
וגם הבנתי שאם מעלים כל הזמן את המינון זה גם לא טוב.
מה דעתך?
לאור הנתונים הנ"ל יש סיבה להעלות את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחני
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2025האם את מקפידה לטול את האלטרוקסין לאחר צום של לילה עם מים בלבד, בנפרד מכדורים/תוספים אחרים ומחכה לפחות חצי שעה לקפה/תה/אוכל/כדורים או תוספים אחרים?
אם כן אפשר לשקול להעלות במעט את המנון למשל ל1450 בעקרון TSH מתחת ל4 מספק אך העלאה קטנה של המנון סביר שלא תזיק
אחרי הלידה לרב אני ממליצה למטופלות שלי לחזור למנון שטרם ההריון אלא אם היתה עליה משמעותית במשקל ולבדוק רמת TSH כחודש וחצי אחרי הלידה
המנונים בהריון לרב עולים ב30-50% כך שעליה ל1450 היא לא חריגה
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)