מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת סוכר משתוללת בעיקר אחרי אוכלבני29/01/2025
שלום,
בחודש האחרון הסוכר אחרי אוכל ממש משתולל ומגיע ל 190-250.
העליתי בהדרגה את הטרגלודק מ 18 ל 25 ולא עוזר.
אני נאלץ להזריק הומולוג של 1.5-2 יחידות כל כמה שעות.
מטופל במטפורמין*2, ויקטוזה 1.8, טרגדולק 25יחידות ולאחרונה כאמור בשביל לשלוט על רמות הסוכר התחלתי כל שעתיים גם להזריק הומולוג.
האוכל לא השתנה דרמטי, עליתי במשקל 3 קג.
אני מרגיש שאני מאבד שליטה על הסוכרת שלי שהיתה מאוזנת הרבה שנים.
מה לדעתך קורה בגוף שלי ואיזה טיפול מומלץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לבני
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2025קשה לי ליעץ מבלי לראותך. מה שבטוח שהפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה אפילו כמה דקות של הליכה תסייענה להוריד את רמת הסוכר. נשמע שאתה לא מזריק מספיק הומלוג ולכן נאלץ להזריק כל שעתיים שלוש.
בנוסף אתה זכאי למד סוכר רציף בסל אם אתה משתמש באנסולין ארוך וקצר מעל חצי שנה.
קיים אינסולין קצר שמאפשר הזרקה עם האוכל ולא 20 דקות לפני שמו ליומג'ב
לגבי סיבות אחרות לעליה ברמות הסוכר קשה להעריך מבלי לראותך
מניחה שלא היתה חשיפה לסטרואידים.
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
בני31/01/2025תודה עבור המענה.
האם יחידה אחת של אינולין ליומג'ב שווה בעוצמתה ליחידה אחת של הומולוג או נובוראפיד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לבני
ד''ר מאיה איש שלום01/02/2025בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)