סכרת הריון שהתגלתה בסוף ההריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון שהתגלתה בסוף ההריון
    טל
    23/03/2025

שלום רב,

אני בהריון בשבוע 34.
    לפני 10 שבועות, בשבוע 24 עשיתי העמסה מלאה שיצאה תקינה.
    בעקבות הערכת משקל גבוהה של העובר עשיתי היום העמסת סוכר מלאה חוזרת והתוצאות הן:
    בצום: 96
    אחרי שעה: 202
    אחרי שעתיים: 121
    אחרי 3 שעות: 110
    אני מבינה שלפי התוצאות יש לי סכרת הריון.
    כמובן שאתחיל מיד בדיאטה מותאמת ואבצע ניטור סוכר, אבל יש לי שאלה:
    אי אפשר לדעת כמה שבועות כבר אני עם סוכרת לא מאובחנת ולא מאוזנת, לפיכך אני חוששת מאד מהנזקים שנגרמו לעובר עד כה.
    האם ייתכן שנגרמו לו נזקים חמורים ובלתי הפיכים?
    ומה צריך לעשות עם העובר אחרי הלידה, מה לבקש שיבדקו אצלו?
    (אציין שאני יולדת בכל מקרה בקיסרי כך שסיכון של פרע כתפיים לא רלוונטי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטל

ד''ר מאיה איש שלום
    25/03/2025

בגלל שמדובר בסוכרת הריון שככל הנראה התפתחה אחרי טרימסטר שני והערכים הם לא מאוד גבוהים אז הסכוי לנזקים בעובר קטן, בפרט שתבצעי כעת שנוי תזונתי
    אם את חברה במאוחדת או במכבי את זכאית לחיישני פריסטייל לברה לנטור סוכר מטעם הקופה. עדין כדאי יהיה לבדוק סוכר מהאצבע בצום כדי לוודא שאת אכן בערכים מתחת ל95.
    אחרי הלידה מניחה שיעקבו שאין נפילות סוכר אצל הילוד, אך אם תתאזני כעת הסבירות לכך נמוכה
    חשוב לציין שסוכרת הריון מעלה סיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 ולכן גם אחרי הלידה חשוב להקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות ועל פעילות גופנית סדירה וגם על שמירה על משקל גוף תקין. מקובל לבצע העמסת סוכר 6 שבועות אחרי הלידה אני לרב מותרת למטופלות שלי מטעמי נוחות ומפנה אותן לבדיקת סוכר בצום המוגלובין מסוכרר 3 חודשים אחרי הלידה
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו