סוכר שלא יורד בשום דרך

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר שלא יורד בשום דרך
    רונה
    29/05/2025

עד ללפני כמה חודשים היה לי סוכר בצום של 80 בחודשים האחרונים אני נתונה בסטרס והסוכר הפך לערכים של מעל 100 כמו 105-106 כל מה שאני עשה כדי להוריד אותו לא עוזר אפילו לאחר ריצה של שעה וצום לאחר מכן של 4 שעות הסוכר לא יורד מ90 ומשהו קרוב ל100 האם זה יכול להיות קשור לסטרס או גם במצב של סטרס פעילות גופנית תוריד סוכר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר שלא יורד בשום דרך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרונה

ד''ר מאיה איש שלום
    31/05/2025

סוכר בין ארוחות שמתחת ל100 הוא תקין (אלא אם מדובר בהריון), בבוקר הסוכר שאת מתארת מוגבר במידה קלה. האם נבדק המוגלובין מסוכרר שמהוה ממוצע לערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. אכן סטרס יכול להביא לעליה ברמות סוכר, חשובה שינה רציפה בלילה של לפחות 7 שעות. האם נבדק המוגלובין מסוכרר? האם יש עודף משקל? האם יש גורמי סכון לסוכרת כגון הסטוריה של סוכרת הריון, עודף משקל, סיפור של סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, תרופות שמעלות סיכון לסוכרת כגון סטרואידים, תרופות אנטיפסיכוטיות ועוד. בכל מקרה שינוי תזונה פעילות גופנית סדירה וכמובן הפחתת סטרס עוזרים בהפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת.
    בברכה ימים רגועים ושלוים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו