סרטן בבלוטת התריס?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סרטן בבלוטת התריס?
    יפעת
    13/09/2025

הרופא עשה לי שלשום ניקור באונה הימנית של בלוטת התריס. לפני כןמאמרתונשהבלוטה כ"כ קטנה 8 מ"מ אז אולי אין צורך בניקור, ענה:" "תיכף ניראה" ולאחר שהביט באולטרסאונד ענה לי שזה מצדיק לעבור ניקור. שאלתי: אם זה בדרגה 4,A, עם גבולות בלתי סדירים, הומוגני = זה אומר שזה בטוח ממאיר??? תודה על המענה שאקבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בבלוטת התריס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליפעת

ד''ר מאיה איש שלום
    18/09/2025

TIRDAS 4 זה רק 30% סכון לממאירות. בגידולים שקטנים מ1 סמ' בבלוטת התריס אם הם במיקום טוב במרכז האונה ולא אחורים או קדמיים מידי אפשר לעקוב ולא לנתח כי הסכוי לגדילה או חלילה גרורות לבלוטות למפה הוא קטן גג 15% ב10 שנים. סרטן בלוטת התריס (פפלרי/פוליקולרי) היא מחלה שכיחה שקיימת ב20% מהאוכלוסיה והתמותה ממנה היא פחות מ1%. כך שזו מחלה שכיחה לא מסוכנת. אני לא בטוחה בכלל שיש ממאירות בקשרית. אבל גם אם חלילה כן זה לא מסכן חיים. אפשר לשקול מעקב בהתאם למיקום של הקשרית
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו