פרולקטין גבוה דוסטינקס וחלב בשדיים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין גבוה דוסטינקס וחלב בשדיים
    יעל
    17/10/2025

היי ד"ר, היה לי פרולקטין גבוה 1000-1500 בלי ביוצים, לא מעבדתי, קבלתי מחזור כל 32-50 יום. בmri לא נצפתה אדנומה אך הרופאה אמרה שאולי זה גידול פצפון שלא רןאים בmri. לקחתי דוסטינקס, תוך חודש וחצי הפרולקטין ירד וחזרו הביוצים.
    נכנסתי להריון, ילדתי, הנקתי שבוע, ואז הפסקתי התינוק לא רצה, נשאר לי חלב למרות שכולם אמרו שהוא אמור להתייבש, הייתי סוחטת לו 20 מייל כל יומיים שלושה, גם כשהפסקתי לסחוט החלב נשאר. לא קבלתי מחזור בכלל מאז הלידה ואז ביקשתי מהרופא דוסטינקס.
    התחלתי לקחת דוסטינקס והמחזור חזר תוך כמה ימים והחלב התייבש לחלוטין גם בלחיצה.

כיום 4 חודשים לאחר הפסקת הדוסטינקס וקבלת מחזור סדיר פתאום הרגשתי תחושת מלאות בשדיים ובלחיצה יצא לי חלב בשתי השדיים.

אני בלחץ שתוך 4 חודשים הגידול גדל אולי.
    איך יכול להיות שלקחתי חודשיים דוסטינקס הפסקתי 4 חודשים ושוב יש חלב?
    האם זה אומר שחלה החמרה בגידול?
    למה יש לי חלב מזה יכול להיות?
    למה עכשיו יש לי חלב ולפני ההריון עם הפרולקטין גבוה לא היה לי חלב בכלל?

תודה אני ממש ממש לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    19/10/2025

זה לא בהכרח מעיד שהגידול גדל, האם בדקת רמת פרולקטין? מציעה פשוט לחזור על הרמה (3 שעות אחרי יקיצה, בצום של 6-8 שעות לא להתעמל ביום לפני או באותו בוקר, להמנע מלחיצה על השדיים מספר ימים לפני הבדיקה ). למרות שאם המחזורים סדירים אז סביר שהרמה תקינה או מוגברת רק במידה קלה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו