טרום סכרת וקרובי משפחה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טרום סכרת וקרובי משפחה
    שי
    06/11/2025

לאמא שלי (בת 65) יש טרום סכרת.
    האם זה מציב אותי בעמדת סיכון מבחינת גנטיקה?
    הכוונה שכידוע יש סיכון מוגבר לחלות אם יש קרוב משפחה מדרגה ראשונה שחולה במחלת הסוכרת.
    או שכל עוד זה לא התפתח לה לסוכרת רגילה - זה לא נקרא שיש לי הסטוריה משפחתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרום סכרת וקרובי משפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשי

ד``ר מאיה איש שלום
    06/11/2025

עם הגיל הסוכר נוטה לעלות, ככל הידוע לי הסיכון לסוכרת מתיחס לקיום סוכרת ולא טרום סוכרת אצל ההורים.
    בכל מקרה אורח חיים בריא כולל הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות, הפחתת קמחים לבנים, מיצים, מאפים מתיקה ועוד וכן פעילות גופנית סדירה ארובי ותרגילי כח מפחיתים את הסיכון להתפתחות סוכרת במעל 50%.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשי

ד``ר מאיה איש שלום
    08/11/2025

ככל הידוע לי טרום סוכרת אצל קרוב משפחה לא נחשבת גורם סיכון לסוכרת , מה גם שיש נטיה טבעית לעליה ברמות הסוכר עם הגיל.
    בכל מקרה פעילות גופנית סדירה הכוללת ארובי ותרגילי כח וכן הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות מפחיתה סכון להארעות סוכרת במעל 50%
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו