קיטו וגרדיאנס מבקש את המלצתך

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קיטו וגרדיאנס מבקש את המלצתך
    דניאל
    06/01/2026

דוקטור נכבדה,
    בן 67, סוכרתי עודף משקל ויתר ל ד מאוזן. נוטל בין היתר גרדיאנס דואו פעמיים ביום ואוזמפיק 1. לאחרונה התחלתי קיטו סביב 20 ג פחמימות נטו ואני מודע לעניין הגרדיאנס. ירדתי לכדור ביום ואינני רוצה לוותר על ההגנה של הכדור ללב ולכליות.(יש לי מיקרואלבומיריה כבר 20 שנה).
    מה גבירתי ממליצה?
    חן חן לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדניאל

ד``ר מאיה איש שלום
    07/01/2026

אני ממליצה למטופלי שנוטלים תרופות ממשפחת מעכבי SGLT2 כדוגמת גרדיאנס לצרוך לפחות 70 גרם פחמימות בגלל החשש מחמצת קטוטית. במידה ואתה ממשיך בתזונה קטוגנית ממליצה לרכוש מד סוכר פריסטייל נאו/אופטיום קיים בקופות ולרכוש באופן פרטי (יש למשל בחברת גפן מדיקל) סטיקים למדידת קטונים באותו מד סוכר. כאשר ערך מ3 ומעלה מחשיד לחמצת. חשוב לבדוק במצב של מחלה, הרעה כללית רעה, בחילות כאבי בטן ושלשולים. במצבים כאלו וגם לפני נתוח כדאי להפסיק גרדיאנס זמנית בכדי להפחית את הסיכון לחמצת קטוטית. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו