מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר לאחר הארוחהמישל15/01/2026
שלום ד"ר מאיה
השאלה:
אני בן 46 אין לי במשפחה סוכרת
משקל קודם: 92
משקל נוכחי: 63
גובה 177
אני גילתי במקרה שלאחר הארוחות הסוכר שלי לאחר שעתיים בסביבות ה 180
אך ורק לאחר הארוחות
בבדיקת דם בצום התוצאות הם
סוכר: 80
AC1: 4.3
הפחתתי המון פחממות התחלתי לעסוק בפעילות גופנית
והורדתי משקל ואני שומר על זה כבר 6 חודשים
נשאלה היא כזאת
אני אוכל לארחות לפי הסדר קודם ירקות בשביל הסיבים
ואז חלבון ואז שומן
ואז אני בודק אחרי שעתיים התוצא 100
ולאחרונה מדדתי שעתיים לאחר הארוחה יצא 100 ואז בדקתי 5 שעות לאחר אותה ארוחה יצא 140
מה הסיבה לזה
זה כאילו לאחר שעתיים התחיל לעלות אשמח להסבר
בתודה מראש מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למישל
ד''ר מאיה איש שלום17/01/2026בעקרון המשקל קצת נמוך מהיעד הרצוי לגובה שלך. כשאוכלים חלבון ו/או שומן השומן מאט את התרוקנות הקיבה דבר שיכול להביא לעליה מאוחרת יותר ברמת הסוכר בדם, החלבון בחלקו הקטן הופך לסוכר וזה תהליך שלוקח שעות ולכן אולי אתה רואה את העליה המאוחרת. האם התחברת להולטר סוכר? זה יתן תמונה מלאה לגבי ערכי הסוכר במשך שבועיים
אם אכן יעלה חשד לטרום סוכרת (אם תהיה עליות מעל 140 אחרי שעתיים או מעל 155 אחרי שעה) אז היתי שוקלת בדיקת נוגדנים לסוכרת מסוג 1, בערכים שציינת לא נראה שיש בכך צורך כי הם תקינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)