מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות וטיפול מול רופא משפחה ולא אנדוקרינולוגאורטל22/01/2026
לפני 5 שנים התחילה לי תת פעילות של בלוטת התריס - בבדיקת שם התגלו ערכים של:
TSH 25
וה T4 היה 12.7
בהנחית רופא משפחה אני לוקחת מאז אלטרוקסין באופן קבוע, מבצעת מדי פעם בדיקות דם ומתאימה מינון בהתאם. לא בקרתי מעולם אצל אנדוקרינולוג.
השאלה שלי היא כזו:
האם בעצם זו ההתנהלות הרצויה, שכשמתגלה תת פעילות של בלוטת התריס - מנהלים את הטיפול מול רופא המשפחה בלבד ולא שולחים לאנדוקרינולוג לבירור?
האם היה נותן לי ערך מוסף כלשהוא ללכת לאנדוקרינולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורטל
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2026אם את מאוזנת (דהיינו TSH בטווח היעד 1-4). ואת מרגישה טוב ואין חשש להפרעות אנדוקריניות נוספות אז אין יתרון במעקב אנדוקריני. במידה ואת מתכננת הריון אז היתי שוקלת מעקב אנדוקריני כי בהריון מנוני האלטרוקסין עולים ב30-50%. כבר מרגע שבדיקת בטא חיובית (בדיקת הריון) מקובל להעלות מנון אוטומטית ב30% ואז לבדוק מיד TSH ,בטרימסטר ראשון בודקים TSH אחת לחודש ואחכ אחכ לטרימסטר. לאחר הלידה לרב חוזרים למנון שטרם ההריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)